loading...

6 Hapa te rendesishem per te pastruar fytyren

 Po e shkruajme këtë artikull sepse e dime se ka mijra njerëz  me një problem puçrrash që sic duket se nuk duan të ikin. Po, nëse jeni si unë, padyshim mund keni provuar  shume produkte  njohura. 

Por megjithate , po sikur t'ju thoja që për të patur lëkurë të qartë nuk duhet të shpenzoni qindra mijra para çdo muaj. Në fakt, ju mund të mos keni nevojë të shpenzoni para.

Pra, me të gjithe cfare permendem me siper po ju ofrojme nje liste të thjeshtë  prej  6 hapash për të pastruar lëkurën (Po, kjo është ajo që unë jam duke bërë për të ndihmuar lëkurën time të pastër):

1. Pini shumë ujë të pastruar distiluar. 
Shikoni, shumë prej nesh me probleme të akneve vazhdojnë të pinë  gjithe cfare lloj pijesh prej  sode që kanë shumë acide, ngjyrues, etj. 
Soda me  vërtetë mund të shkaterroje  fytyrën. Lini të gjitha pijet prej sode si dhe shume të tjera qe jane në treg dhe perdorni vetëm ujë .

2. Pini dhe konsumoni shumë çajin jeshil (të paktën 1 deri 2 herë në ditë).
 Caji jeshil ka shumë antioksidantë që do të ndihmojnë në zvogëlimin e problemeve të puçrrave . 

3. Eliminoni çdo ushqim të skuqur ose ushqime të yndyrshme nga dieta juaj. 
Po, e di se shumë dermatologë nuk do të pajtohen me këtë.
 Ajo që kam arritur është se kur ndalova së ngrëni ushqime të skuqura ose të yndyrshme, fytyra ime filloi automatikisht të pastrohej dhe të përmirësohej deri në pikën ku po merrja komplimente pothuajse çdo ditë. 

Ushqimi i skuqur mbart shumë yndyrë që mund të shkaktojë formimin e puçrave të mëdha në fytyrën tuaj. 

4. Hani shumë perime (spinaqi i papërpunuar organik është i mrekullueshëm) dhe frutat çdo ditë. Po e di që e keni dëgjuar këtë më parë, por disa prej jush nuk janë akoma duke e bërë atë. 
Perime dhe fruta , Shumë perime dhe fruta kanë antioksidantë dhe vitamina që mund të ndihmojnë në shërimin dhe pastrimin e lëkurës.

5. Përdorni vaj të pastër me vitaminë E . Unë po ju them, do t'ju bëjë të dukeni mirë në rreth dy deri në tre muaj. Vaji i vitaminës E ka të gjitha vetitë shëruese dhe antioksiduese për të ndihmuar në pastrimin e lëkurës tuaj. Aplikojeni ate në fytyrë çdo natë para se të shkoni në shtrat.

6. Eliminoni të gjithë stresin. E di për disa, stresi mund të rezultojë dhe krijoje  shumë probleme në fytyrë. Disa individë nuk janë të afte në trajtimin e stresit. Por a e dini se çfarë, lini stresin të shkojë dhe futini nje mendje te lehte!


Shijoni këto rregulla dhe beni durim. Jepini vetes 3 deri në 6 muaj për të parë përmirësime aktuale në lëkurën tuaj.
 Konsultohuni me dermatologun tuaj lokal nëse keni ndonjë shqetësim.
loading...