loading...

Si te lehtesoni dhe kuroni hemorroidin ne kushtet e shtepise

AkulliTrajtimi i parë ne kushtet e shtëpisë që është shumë i rekomanduar është akulli. Akulli do të ndihmojë në ngushtimin e enëve të gjakut, në uljen e ënjtjes dhe në lehtësimin e menjëhershëm të dhimbjeve.

Aplikoni  një copë akulli  direkt në zonën e prekur për rreth 10 minuta. Bëni këtë disa herë në ditë derisa hemorroidi të largohet.

Aloe Vera

Aloe vera është një nga përbërësit më të mirë të natyrës për trajtimin e hemorroideve. Vetitë anti-inflamatore dhe terapeutike të aloe veras ndihmojnë në zvogëlimin e acarimit të hemorroideve. Aloe vera mund të përdoret për të dy hemorroidet e brendshme dhe të jashtme.Për trajtimin e hemorroideve të jashtme, përdorni  pak xhel aloe vera në anusin tuaj dhe ngadalë masazhoni zonën. Ky ilaç i thjeshtë do të japë lehtësim nga dhimbja dhe do të zbutë ndjesinë e djegies.

Për të trajtuar hemorroidet e brendshme, prisni aloe veran  në shirita. Sigurohuni që të prisni pjesët me gjemba të bimës. 

Vendosni fijet [shiritat] në një enë dhe  i ngrini ato. Aplikoni shiritin e akullt të ftohtë te aloe veras direkt e në hemorroid për të lehtësuar dhimbjen, djegien dhe ndjeshmërinë e kruarjes.
loading...