Kurë popullore per dhmbjen e kembeve

1. Ujë i nxehtë dhe i ftohtëTerapia e nxehtë dhe e ftohtë mund të jetë efektive në trajtimin e dhimbjes së këmbëve. Trajtimi me uje te nxehtë do të nxisë rrjedhjen e gjakut dhe trajtimi me uje te ftohtë do të zvogëlojë inflamacionin.

Mbushni një enë me ujë të ftohtë dhe një tjetër me ujë të nxehtë të durueshëm. Uluni në një karrige të rehatshme, fusni këmbët tuaja në ujë të nxehtë për tre minuta dhe pastaj bëni të njëjtën gjë me ujë të ftohtë për të paktën 10 sekonda ose deri në një minutë. 

Përsëriteni të gjithë procesin dy ose tri herë dhe përfundoni me nje larje me uje të ftohtë.

Një tjetër opsion është ai i  aplikimit te një jastëku me ngrohje dhe te një qese  akulli duke i alternuar se bashku për 10 minuta për të reduktuar dhimbjen.
loading...