Vaji i kokosit , te mirat per bukurine dhe shendetin ,por jo vetem kaq

Vaji i kokosit eshte nje kure naturale popullore shume i vlresuar si per aromen  ashtu dhe per shijen e tij . 


  Tashme eshte afirmuar ne fushen estetike dhe kosmetike si nje produkt  i pa shmangshem .Por a jeni me te vertete te sigurte se i njihni te gjitha vetite dhe kualitetet e tij  ?

 Vaji i kokosit eshte i pasur me acide yndyrore  dhe antioksidante fale vitaminave A dhe E qe ai permban .
Nder te tjera ka veti antibakteriale , antivirale dhe antimykotike qe e bejne ate nje aleat perfekt per shendetin dhe bukurine .

Zbuloni tani me poshte se si mund ta perdorni ate ne jeten e perditeshme  


Pas rroje. -  Aplikoni vajin e kokosit pas rruarjes sepse favorizon sherimin dhe hidratimin e lekures se skuqur , pa mbyllur poret e lekures.                                                                                    

Balsam per buzet  - Per te rihidratuar buzet e cara , vaji i kokosit mund te perdoret si nje balsam ushqyes ,zbutes dhe rindertues.        I kombinuar me niseshte mistri , vaji i kokosit vepron si nje deordorant i efekteshem , dhe e gjitha kjo i dedikohet vetive antibakteriale qe ai ka.                             


Korrektues - Mund te perdoret si nje korrektues per te reduktuar njodhat e zeza poshte syve . Masazhoni pjesen poshte syve cdo nate para se te flini ,dhe ne mengjes pastrojeni , do te shihni rrezultate te kenaqeshme .

Anticelluliti - Masazhoni zonat e goditura nga celluliti me vaj kokosi me levizje rrotulluese  (rrethore) , si dhe nga poshte larte e cila lejon heqjen e shtreses adiposo dhe rihidraton lekuren gjate aktivimit rrethor venoz dhe linfatik.

Per shendetin:

hemorroidi - Duke konsideruar se vaji i kokosit ka nje veprim antibakterial dhe antimykotik , mund te thuhet se eshte i afte te ndihmoje ne sherimin e hemorroidit.
Aplikojeni ate deri sa te keni nje permiresim.

Kanceri - Nga momenti qe vaji i kokosit ka aftesi te luftoje viruse te ndryshme , si dhe baktere dhe parazite, ky vaj eshte i afte te parandaloje disa lloj tumoresh sic eshte ai i gjirit ose i zorres se trashe 

Alergjite - Ne rast te alergjive te stines , vaji i kokosit ndihmon ne reduktimin e sintomave . Ju mjafton qe ta aplikoni ate ne pulse dhe ne buzet (naricet) e hundes , ne menyre qe alergjenet te bllokohen prej yndyres .

Mikoza gjenitale - Godet si burrat ashtu dhe grate, mikoza gjenitale eshte vecanerisht shqetesuese .
Per ta ndihmuar ate aplikoni ne menyre te rregullt vaj kokosi i cili vepron si nje antifungin (kundra kerpudhave , mykut ) natyral.

Tretja - Vaji i kokosit mund te perdoret dhe te konsumohet ne rastet e shqetesimeve te tretjes sepse favorizon eleminimin e baktereve te keqia , fale permbajtjes se antioksidanteve qe ka . Nder te tjera mund te konsumoni dhe ujin e kokos per te permiresuar sistemin e tretjes. Por kujdes vaji i kokosit ne kete rast duhet te jete per perdorim te brendeshem 

Si mund ta perdorim vajin e kokosit ne jeten e perditeshme.

Era e keqe e kafsheve shtepiake - Nganjehere eshte e veshtire te perdoresh deordorant per kafshet shtepiake ,duke e ditur se kane nje lekure me te ndjeshme se e jona .
Keshtu pra per te shndritur dhe shkelqyer qimet e kafsheve shtepiake , si dhe per te evituar eren jo te kendeshme e cila shkaktohet nga mbi prodhimi i zbokthit , aplikoni vajin e kokosit mbi to . Nder te tjera kjo i ndihmon qe te luftojne semundje te lekures sic eshte ekzema ose kruarja.

Heqja e nje camcakezi - Kur nje camcakez pa dashje perfundon mbi floke , evitoni te perdorni gersheret . Mund te perdorni thjesht vajin e kokosit duke e lene te veproje per rreth 20 minuta .
Kjo praktike do te heqe camcakezin nga floket pa i demtuar ato .

Produktet e lekures - Per te pastruar , zbutur dhe ridihatruar nje aksesor me lekure si pershembull nje xhakete lekure nje pale kepuce  etj ..  Aplikoni vajin e kokosit me ndihmen e nje rrobe te bute , dhe do te shikoni se do te kthehen sikur te ishin te reja.




loading...