Amazonia mijra hektare pyje te zhdukura

Sipas te dhenave te Global Forest Watch dhe analisteve te universitetit te Marylandit , per shkakun e aktiviteteve njerzore , bota gjate vitit 2018 vazhdoi te humbase vazhdimisht pyje dhe gjelberim.

 Shpyllezimi ne mase la shkaktuar humbje te medha per sa i perket gjelberimit , duke shkaterruar ekosistemin. E gjithe kjo sjell crregullime per sa i perket ndryshimit klimatik dhe ruajtjes ambientale.

 Pyjet ne pergjithesi pervec se perfaqesojne nje habitat per shume kafshe dhe shume bime ato jane dhe nje instrument jetik ne luften kundra ngrohjes globale . 

Duhet permendur se pyje te medha sic jane ato amazonike paraqesin te ashtequajturen carbon sinks (serbatoret e karbonit) dhe kontribojne ne absorbimin e anidridit te karbonit te tepert nga atmosfera .
loading...