Halaman

    Social Items

Sot ne po flasim për një recetë natyrore që është e mirë për shëndetin tuaj. Përbërësit e kësaj pije janë të veçantë. 

Bananja  është një burim i shkëlqyeshëm energjie për trupin.


Të pasura me kalium, një mineral që merr pjesë në të gjitha proceset muskulore në trup dhe prandaj eshte shumë i rëndësishëm për funksionimin e duhur të zemrës.

Dy ushqyes të tjerë të rëndësishëm tek bananja janë fosfori dhe magnezi.

Fosfori merr pjesë në procesin e tretjes së karbohidrateve; përkundrazi, magnezi prodhon energji qelizore dhe është esencial për relaksimin e muskujve (prandaj keshillohet për njerëzit që vuajnë nga stresi).


Përbërësi i dytë është kanella.

Kanella ndihmon në kontrollin e nivelit të sheqerit në gjak dhe kolesterolit dhe zvogëlon rrezikun e sëmundjeve të zemrës.

Sipas një studimi të kryer në Universitetin e Teksasit, kanella është një "shpresë" për trajtimin e sëmundjeve të ndryshme neurodegjenerative, duke përfshirë Alzheimer, Parkinson, sklerozë të shumëfishtë, tumor të trurit dhe meningjit.


Hulumtimet kanë treguar se kanella zvogëlon inflamacionin kronik të lidhur me këto çrregullime neurologjike; tek gratë ajo ndihmon për të luftuar infertilitetin, sepse ajo përmban cinnamaldehyde e cila sipas studimeve rrit progesteronin  dhe zvogëlon prodhimin e testosteronit tek gratë, duke ndihmuar në balancimin e hormoneve.

Gazeta mjekësore "Ushqyerja dhe kanceri" ka treguar se si kanella mund të zvogëlojë përhapjen e qelizave të kancerit.

Kanella ka treguar se eshte e afte të ulë simptomat që lidhen me dhimbjet e artritit, si dhe eliminimin e dhimbjeve të kokës dhe lehtësimin e migrenës.

Kanella është treguar si e efekteshme dhe kundër ulçerave, duke eliminuar bakterin H. pylori.

Testi i bërë në një universitet gjerman arriti në përfundimin se marrja e kanellës ne menyre te  përditshme përmirëson kujtesën dhe funksionin njohës.


RECETA

PËRBËRËSIT

1 litër ujë
2 banane të copëtuara;
2 copë kanellë;

PËRGATITJA

Vendoseni ujin në vlim me kanellën. Pas vlimit hidhni brenda  bananet dhe lerini ne uje te valuar .
deri sa te ftohen .


Kullojeni  dhe pijeni.

Bananja e lidhur me kanellën lehtëson tretjen, përmirëson gjumin, lufton anemine dhe diarrete.

Pini rreth një orë para se të flini.

Zieni disa banane dhe pastaj pini infuzin para se të shkoni në shtrat. Ja çfarë ndodh me trupin tuaj

Sot ne po flasim për një recetë natyrore që është e mirë për shëndetin tuaj. Përbërësit e kësaj pije janë të veçantë. 

Bananja  është një burim i shkëlqyeshëm energjie për trupin.


Të pasura me kalium, një mineral që merr pjesë në të gjitha proceset muskulore në trup dhe prandaj eshte shumë i rëndësishëm për funksionimin e duhur të zemrës.

Dy ushqyes të tjerë të rëndësishëm tek bananja janë fosfori dhe magnezi.

Fosfori merr pjesë në procesin e tretjes së karbohidrateve; përkundrazi, magnezi prodhon energji qelizore dhe është esencial për relaksimin e muskujve (prandaj keshillohet për njerëzit që vuajnë nga stresi).


Përbërësi i dytë është kanella.

Kanella ndihmon në kontrollin e nivelit të sheqerit në gjak dhe kolesterolit dhe zvogëlon rrezikun e sëmundjeve të zemrës.

Sipas një studimi të kryer në Universitetin e Teksasit, kanella është një "shpresë" për trajtimin e sëmundjeve të ndryshme neurodegjenerative, duke përfshirë Alzheimer, Parkinson, sklerozë të shumëfishtë, tumor të trurit dhe meningjit.


Hulumtimet kanë treguar se kanella zvogëlon inflamacionin kronik të lidhur me këto çrregullime neurologjike; tek gratë ajo ndihmon për të luftuar infertilitetin, sepse ajo përmban cinnamaldehyde e cila sipas studimeve rrit progesteronin  dhe zvogëlon prodhimin e testosteronit tek gratë, duke ndihmuar në balancimin e hormoneve.

Gazeta mjekësore "Ushqyerja dhe kanceri" ka treguar se si kanella mund të zvogëlojë përhapjen e qelizave të kancerit.

Kanella ka treguar se eshte e afte të ulë simptomat që lidhen me dhimbjet e artritit, si dhe eliminimin e dhimbjeve të kokës dhe lehtësimin e migrenës.

Kanella është treguar si e efekteshme dhe kundër ulçerave, duke eliminuar bakterin H. pylori.

Testi i bërë në një universitet gjerman arriti në përfundimin se marrja e kanellës ne menyre te  përditshme përmirëson kujtesën dhe funksionin njohës.


RECETA

PËRBËRËSIT

1 litër ujë
2 banane të copëtuara;
2 copë kanellë;

PËRGATITJA

Vendoseni ujin në vlim me kanellën. Pas vlimit hidhni brenda  bananet dhe lerini ne uje te valuar .
deri sa te ftohen .


Kullojeni  dhe pijeni.

Bananja e lidhur me kanellën lehtëson tretjen, përmirëson gjumin, lufton anemine dhe diarrete.

Pini rreth një orë para se të flini.