Si të bëni një perzierje dhe pije prej xhenxhefilit per disa probleme shendeti

Një perzierje dhe pije prej xhenxhefilit  është e lehtë për t'u bërë dhe është e mrekullueshme për trajtimin:


Ne rastin e përzierjes te se vjellave
gripit ose trazirave të stomakut
kongjestionit (shqetesim i aparatit gastrointestinal)
të dridhurave ose etheve


Për shkak se kjo perzierje  është e koncentruar , juve ju nevojiten disa pika here pas here  që të jetë e efekteshme ,dhe mos te ju rendoje ne stomak duke e bërë shumë më të lehtë perdorimin .
Përzierja e disa pikave nga ky leng me  një lugë mjaltë e bën pajtueshmërinë e pacientit shumë më të lartë!

Për te pergatitur këtë pije do t'ju duhet:

xhenxhefil
alkool ushqimor (të tilla si vodka ose rakia)


 Xhenxhefilin, ju mund ta përdorni  ne forme  pluhuri ose te  grini rrënjet e  thata ose rrënjët e freskëta  .


Asnjë mase e saktë nuk mund te jepet në këtë recetë, sepse është plotësisht e përcaktuar nga sa xhenxhefil ju perdorni.Nëse përdorni xhenxhefil të thatë: Mbushni një kavanoz rreth 1/4 e kavanozit me xhenxhefil .
 Hidh vodka (ose raki) mbi të deri sa ta keni pothuajse të mbushur plot. 
Taposeni, shkundeni dhe ruajeni në një vend të freskët dhe të errët për disa javë, duke e tundur në mënyrë periodike here pas here gjate kohes se qendrimit .

 Pas 4-6 javëve, kullojeni dhe futeni  ne nje shishe (ene qelqi ) te vogel  . Afati i ruajtjes së kësaj tinkture është të paktën një deri në dy vjet, dhe jo më gjatë.


Nëse përdorni rrënjë të freskët: Mbushni një kavanoz afërsisht 1/2 deri në 3/4  me xhenxhefil  të copëtuar. Hidh vodka ose raki deri sa te mbulohen . Mbylleni me një kapak dhe shkundeni mirë dhe ruajeni në një vend të errët për rreth dy javë, duke e tundur në mënyrë periodike.

 Pas dy deri tre javëve, kullojeni  dhe ruani tinkturën e xhenxhefilit në një vend të freskët dhe të errët. Kohezgjatja e  e skadimit është një vit ose pak më shumë.


dozimi:

Doza e përgjithshme e rekomanduar për të rriturit është deri në tre pikatore plot ne dite  , tri herë në ditë, domethone cdo here ne cdo vakt  nga nje pikatore plot .
Tek fëmijët  doza e  sugjeruar eshte rreth 3 deri 5 pika ne cdo vakt varet dhe nga pesha .
Mire eshte qe femijeve ti fillohet nje dozim gjithmone me i vogel.


Mbani mend: Kjo është një kure e mire popullore e bere  në shtëpi edhe për rastet  mërzitjes ose stresit  ,por nese problemi vazhdon kërkoni këshillën e mjekut tuaj shëndetësor.

loading...