Xhinxhivat (gingiva) ,paradontite dhe kurat per ta shmangur ate

Xhinxhiva te gjakosura, jo stabilitet te dhembeve, ere e keqe e gojes, klasifikohen dhe njihen me nje emer semundje e cila quhet :
 Paradontite 
Akumulimi i pllakes e cila transformohet ne tartar duke destabilizuar dhembin 


Kura popullore per paradontitin

Bime mjeksore te tilla si aloe vera , vaji i karajfilit ose vaji i eukaliptit ,( te dy te holluar ne pjese te barabarta me vaj ulliri ) jane indikuar se mund te jene shume te mire dhe te dobishem 
 per sa  i perket problemit te xhinxhivave (gingivave) dhe dhimbjeve te tyre.Ato mund te perdoren ne forme cajrash ose ne forme kolutorio (shplaresi goje).

Te tjera bime medicinale qe mund te perdoren ne kete rast jane kamomila ,gjethja e sherebeles ,dhe kalendula ,te cilat jane perdorur si zgjidhje shume te mira  per reduktimin e inflamacionit dhe ne luftimin e infeksionit bakterik.
loading...