Mareja: fruti antioksidant që parandalon sulmet në zemër, pastron veshkat dhe bllokon diarren

 Maretë kane një shije të këndshme dhe pak te  acidte, bima e marese është një frut i pasur me flavonoide, tanin, pektin dhe vitaminë P te cilat ofrojne përfitime të shumta për shëndetin tonë.
 
  Astringent, antiseptik, anti-inflamator, antibacterial dhe antioxidant,bima e marese  shpesh injorohet, ndërsa janë shuma dobite për shëndetin qe ajo ofron.
 
 Antioxidant. Maretë janë të pasura me vitaminë C, të rëndësishme për vetitë e tyre antioksiduese. Ato ndihmojne në  luftimin e  plakjes qelizore si kane veti qe te  mbrojne të gjithë trupin.
 
 
 
 Diarreja . Behet  fjale per  një frut me një efekt të fuqishëm astringent, ( shtrengues) i cili ndihmon në luftimin e diarresë të vazhdueshme në mënyrë të natyrshme. Një infuz i gjetheve të marese mund të jetë shumë i dobishëm në këtë drejtim.
Zemra. Pema e marese është e pasur me flavonoide, substanca që zvogëlojnë rrezikun e sëmundjeve të zemrës dhe përmirësojnë qarkullimin e gjakut.
Veshkat. Një tjetër nga përfitimet më të rëndësishme të bimes së marese  është efekti i tyre antiseptik, veçanërisht i dobishëm në fushën renale. Konsumimi i shpeshtë i tyre  ndihmon në  trajtimin e  sëmundjeve të sistemit urinar si cystitisi dhe urethritisi

Anti-inflamator. Falë vetive të tyre anti-inflamatore, një infuz me gjethet e marese   mund të përdoret gjithashtu për të trajtuar simptomat e  të ftohures.
Njollat ​​e Lëkurës. Arbutina gjithashtu të përfshira në gjethet dhe ne një pjesë të vogël në frutave te marese , ka aftësinë që të ndricoje  njollat e lëkurës. Në këtë drejtim, krijohen kremra të posaçme për të lehtësuar njollat ​​e lëkurës që përmbajnë arbutin.
 
 


 
  

loading...