Puthja në "Syrin e Tretë": fuqia e pabesueshme e puthjes në ballë

Puthja na jep një ndjenjë unike. Kushdo që ndan këtë gjest intim puth për të treguar afrimitet dhe dashuri. 


 Te puthesh është një nga shumë mënyrat që  tregon bashkimin mes dy ose me shume personave, dhe ka shumë mënyra për ta bërë atë: Ne te vertete puthja në ballë, është unike dhe e fuqishme.
Në pjesën e përparme ne balle gjendet  "syri i tretë", në kohët e lashta  besohesh si vendi i shpirtit dhe mençurisë. Gjëndra pineale, që është syri i tretë, është shumë e vogël, dhe është e vendosur në mes të dy hemisferave te  trurit dhe është "burim" i melatonines, një hormon që rrjedh nga triptofani dhe luan një rol jetik në rregullimin e ritmit circadian.

Edhe pse ajo nuk është provuar ende  shkencërisht, puthjes në balle i jane atribuar te mirat dhe  përfitimet e mëposhtme : 


përmirëson vetëbesimin, rrit vetëbesimin, redukton efektet negative të traumave emocionale, redukton ankthin dhe depresionin, përmirëson shëndetin emocional dhe aftësinë për t'u përballur me problemet si dhe ndihmon për të gjetur një zgjidhje.
Puthja në ballë stimulon gjëndrën pineale: është si të puthësh shpirtin e një personi. Ajo rrit perceptimin, intuitën  me vetveten  dhe personit që i  takon. Puthja në ballë na jep një ndjenjë dashurie të plotë dhe të pakushtëzuar.
Puthja në ballë ka qenë gjithashtu subjekt i studimeve të shumta dhe pothuajse të gjithë kanë treguar se pas këtij veprimi ekziston një nga veprat më të fuqishme dhe më të rëndësishme të dashurisë.
loading...