Hiqni dhimbjet e shpines duke përdorur një kapse rrobash!

Kur përjetoni dhimbje fizike, si e menaxhoni ate në përgjithësi? A merrni droga (ilace ) analgjezike? 

 Mundohuni të mos mendoni për këtë. Marrja dhe perdorimi i ilaceve eshte sigurisht nje metode  efektive, por ka dhe mënyra të tjera për të lehtësuar dhimbjen. A e dini se është e mjaftueshme që të aplikohet një kapse qe perdorim per te mbajtur rrobat kur i veme te thahen  në një pikë specifike të veshit për të pasur më pak dhimbje shpine? Shfletoni imazhet për të mësuar më shumë!


Ashtu si refleksologjia plantare, dhe veshi ynë ka gjithashtu zona të lidhura me pjesën tjetër të trupit. Veshi përmban një hartë të vërtetë të trupit tonë dhe, duke vepruar në pika të veçanta, është e lehtë të veprosh në ndjesinë e dhimbjes në zonat periferike të trupit tonë. Do te ju mjaftonte te perdornit nje kapese robash  të thjeshtë.


loading...
                             1. Dhimbja e shpines
Për të lehtësuar dhimbjet e shpinës ose të shpatullave, thjesht aplikoni kapsen  në zonën më të lartë të veshit. sic tregohet ne figuren e indikuar poshte.
                                 2.Organet e Brendshme

Nëse vuani nga dhimbja në stomak, dhimbja e zorrëve ose thjesht për të stimuluar organet e brendshme, aplikoni kapsen si në foton poshte .

3. Kockat dhe ligamentet

Për dhimbjet në kocka ose ligamentet, vendosni kapsen në buzë të veshit, fig.poshte.


 4. Dhimbje të fytit dhe të ftohurat

Për të menaxhuar simptomat e gripit dhe për të mbështetur më mirë dhimbjen  e fytit, aplikoni kapsen poshtë vijës së zverdhjes,(zigomes) si në imazh.
 5. Tretja

Për të lehtësuar tretjen, thjesht aplikoni kapsen  mbi lob.
6. Dhimbje koke dhe takikardi

Nëse vuani nga dhimbjet e  kokes ose takikardite, mund të përpiqeni të zbusni simptomat duke aplikuar një kapse rrobash në pjesën më mishtore të lobit.
 

 


 

loading...