Bisedimi me vetëveten është nje nga dhuntite e njerëzve te zgjuar: shkenca e konfirmon këtë pohim


A flisni shpesh me veten? Është një zakon vullnetar që kane  shumë persona, dhe kjo mund të zbulojë shumë  aftësitë tona intelektuale.

Deri pak kohë më parë, shkenca nuk dinte shumë për këtë zakon (ves). 
Albert anjshtanj fliste shpesh me vetveten, kete gje ai e pohonte dhe vete

loading...
 Një studim shkencor i kohëve të fundit, i botuar nga revista Elite Daily, konfirmoi se te flasesh me vetveten  nuk është një zakon negativ dhe nuk është gjithmonë i lidhur me problemet mendore (siç është skizofrenia).

Duke folur me veten, truri juaj punon në mënyrë më efektive. Në veçanti, duke folur me zë të lartë na ndihmon të forcojmë kujtesën tonë, të organizojmë mendimet tona dhe të arrijmë qëllimet tona.

Për më tepër, kjo nxit vetëbesimin.Kete gje e pohuan  psikologët  Daniel Swingley dhe Gary Lupyan, studiuesit që kryen këtë hulumtim.

"Duke folur me veten," thotë studimi, "do të thotë të jesh i vetë-mjaftueshëm. Njerëzit që kanë këtë zakon janë shumë kompetentë.

loading...