Energjia diellore, burimi me ekonomik


Mbeshtetesi me i bindur i fuqise se fotovoltaikeve eshte  Elon Musk.
Pasi eshte investuar ne baterite diellore shtepiake ,poseduesi i Tesla dhe SolarCity ka realizuar nje impiant ne ishullin  e Ta’u, ne Samoan amerikane.


I cili i lejon dhe permbush cdo kerkese te ishullit me energji  elektrike . Impianti eshte ne gjendje te ruaje dhe magazinoje nevojen e popullsise , dhe ne rastet kur dielli  mund te mungoje per tre dite .Ne hungari  ndermarja  Platio  ka realizuar nje shembull perfekt te  teknologjise qarkulluese: 
Nje dysheme te krijuar me plastike te ricikluar dhe me module te silicit . Kjo dysheme terheq ne vetvete driten diellore duke e transformuar ate ne energji .

Dhe se fundi dhe jo per rendesi , birraria Heineken di Massafra, ne  Taranto.Behet fjale per impiantin e pare ne bote per prodhimin e energjise fotovoltaike si dhe per numrin e paneleve te instaluara . Kjo strukture ka hyre ne “Top 50 Solar Beer Breweries” te SolarPlaza  fale  13.000 panneleve diellore qe shtrihen ne nje siperfaqe mbi   51.000 metra katror.Impianti eshte ne gjendje te prodhoje  4,42 GWh  te energjise  elettrike ne vit  me nje lufte te emetimit te ,CO2 baraz me  1.700 tonnelata.
loading...