Dhimbjet e shpines: Si te lehtësosh dhimbjet me vetëm disa minuta ushtrime ne dite

Ngrini dorën nese  kurrë nuk keni përjetuar dhimbje shpine! Kjo dhimbje shpesh nuk fsheh asgjë serioze, por rrjedh dhe vjen si rrjelloje e qendreses jo te mire ,pershembull  kur qendroni te ulur per  nje kohe te gjatë ose kur rrini në këmbë për shumë orë në ditë.


Megjithatë, nuk eshte e thene   që ju duhet të vuani me cdo kusht , në fakt mund të lehtësoni dhimbjen mbrapa shpines  pa përdorur ilaçe duke kryer një sërë ushtrimesh, që zgjasin  vetëm disa minuta.

Kur shpina juaj fillon të dhembe, bëhet shumë e lodhshme për ju që të qendroni te ngritur ne kembe  ose të gjeni ndonjë pozicion që ju jep lehtësim. Pra, ndoshta përdorni ilaçe, dhe kremera qe ju lejojne dhe ju ofrojnë një mirëqenie të çastit.Nëse  vendosni te ndiqni ushtrimet fizike qe  do t'ju përshkruajmë, do të shihni se do të keni mundesi  të arrini një gjendje të mirë fizike në një mënyrë të natyrshme dhe të qëndrueshme. Vetëm mos harroni këto pak rregulla:

     për ushtrimet zgjidhni një sipërfaqe të fortë dhe të sheshtë;
     çdo ushtrim nuk duhet të zgjasë më shumë se një minutë;
   Ndiqni  çdo ditë ciklin e plote për çdo ushtrim fizik  që vendosni të praktikoni. Gati për të filluar?

 Një stërvitje  prej një minuti për të kaluar dhimbjen e shpinës

Forcimi dhe shtrirja (zgjatja)  e spines dorsale ( shtylles kurrizore) 


                                                                   

                                       METODA 1

Shtrihuni në tokë, pastaj përkulni gjunjët dhe hapni krahët duke i mbajtur drejt dhe duke ushtruar presion ( shtypje) në tokë. Tani drejtoji gjunjët nga ana e djathtë dhe ktheni  kokën në të majtë. Pastaj, ngadalë,  sillni  gjunjët tuaj në të majtë dhe kokën tuaj në të djathtë. Përsëriteni lëvizjen 4 herë per cdo ane .                                                                                                                                                          METODA 2

Gjithmonë ne pozicion  sic ishit , shtrini këmbët. Rrotulloni bustin duke përkulur këmbën e djathtë drejt gjoksit dhe kokën në drejtim të kundërt. Kthehu ne pzicion qe te mund te shtrini   këmbët, pastaj bëni të njëjtën lëvizje në anën tjetër. Përsëriteni për 10 herë.

METODA 3

Sic jeni ashtu e  shtrirë në shpinë, ngrini kokën duke mbajtur duart në anët e fytyrës. Pastaj ngrini këmbët dhe i afroni ato  afer  bërrylit, perpara gjurin e majte pastaj ate te anes se djathte . Përsëriteni për 20 herë.
FORCIMI I TORAKSIT
METODA 1

Vendosuni  në tokë, në të katër antet, me gjunjë dhe duar  të mbeshtetur mbi dysheme . Ngrini  koken prapa kurrizit duke terhequr shpinen  dhe mbani pozicionin për 30 sekonda. Përsëriteni 2 herë
METODA 2

Duke u nisur nga pozicioni i njëjtë, shtrije krahun e djathtë perpara   dhe këmbën e majtë shtrije mbrapa  , pastaj ndërroni krahun dhe këmbën. Përsëriteni për 10 herë.

Terheqje e fashes lombare 

METODA 1

Këto janë abdominalet klasike. Shtrirë në tokë, ngrini  këmbët me gjunjë të palosur. Vendosni dorën prapa kokës dhe ngrini bustin drejt gjunjëve. Përsëriteni 10 herë.

 METODA 2

Ky është në fakt  ushtrimi klasik i "biçikletës" . Shtrihuni në tokë, pastaj ngrini këmbët dhe pretendoni të pedaloni sikur po i jepni bicikletes, gjithmonë mbani këmbët tuaja lart. Përsëriteni 10 herë.Ky program trajnimi ndihmon për ti bërë muskujt e shpinës, gjoksit dhe barkut më të fortë dhe më fleksibël në mënyrë që të jeni  në gjendje t'i përballoni tensionet më mirë.

Si rezultat, dhimbja e shpines  do të jetë vetëm një kujtim i mbetur ne memorje por , me kusht që të jeni shumë të qëndrueshëm në trajnimin tuaj!
 
 

loading...