Te degjosh njerëzit që gjithmonë ankohen te shkarkon energjine

Stili i jetes moderne është aq i kërkuar në çdo fushë që, në mënyrë të pashmangshme, të paktën një herë ne të gjithë jemi ankuar për atë që do të duhet të përballemi.  


Megjithëse është një reagim i natyrshëm që ju lejon të lironi tensionin në situata komplekse dhe të dhimbshme ndonjëherë,por  pa e kuptuar se kush është gjithmonë duke u ankuar kthehet në një hajdut të energjisë

Megjithëse nuk është gjë e keqe të keni ndjeshmëri ndaj një të dashuri tuaj  që është i sëmurë apo i merzitur ,duke  dëgjuar  ankesat e tije ose saje  gjatë gjithë ditës, ne te vertete  është më e  dëmshme sesa mendojmë.

 Kjo sjellje bëhet kaq toksike dhe manipuluese, saqë na bën të besojmë se jemi egoistë ose të pandjeshëm për faktin e thjeshtë se nuk jemi më të gatshëm të dëgjojmë.

Për këtë arsye, është e rëndësishme të dini se si të identifikoni, të njihni efektet e negativitetit  në jetën e tyre dhe çfarë të bëni për ta.


 Profili i një personi që gjithmonë ankohet

 Një person që ankohet vazhdimisht e mohon jetën e tij, gjithmonë tregohet  një viktimë e rrethanave dhe, mbi të gjitha, nuk bën asgjë për të ndryshuar atë që e mundon atë.

Edhe pse në fillim mund të duket normale për ju, me kalimin e kohës, do të kuptoni se ankesat lindin më shumë për shkak se janë pjesë e mënyrës së të qenurit tek  ky person për një situatë reale të vështirë.

Ata bëhen një akt i vërtetë, i vetëdijshëm ose i pandërgjegjshëm i manipulimit me të cilin personi kërkon të krijojë faj, dhembshuri ose solidaritet, pothuajse gjithmonë në mënyrë që të mos marrë përgjegjësitë e tij.

Ju menjëherë ndiheni të detyruar ta ndihmoni dhe t'i zgjidhni problemet e tyre ose të paktën ti ngushelloni e ti fshini  lotët e pikellimit.
loading...

Dëgjimi i njerëzve që gjithmonë ankohen: pasojat

 Sjellja e njerëzve që vazhdimisht ankohet është aq negative sa që papritmas filloni të ndjeheni më të mbingarkuar se sa duhet.

Megjithëse ju e dini se si t'i këshilloni dhe t'i ndihmoni ata, duke qenë të gatshëm të duroni mënyrën e tyre të të qënit,  pak nga pak, do te ju bjere një pjesë e  rëndësishme e energjisë suaj.

Edhe pse është e vështirë të vërehet, truri vuan nga ndryshimet si rezultat i emocioneve të krijuara nga ankesat e vazhdueshme të personit tjetër.

Ndjenjat si zhgënjimi, faji dhe trishtimi ndryshojnë disa procese që nxjerrin hormonet në tru, duke rritur tendencën për të pasur:

     Ndryshime te humorit.
     Vështirësi në zgjidhjen e problemeve të tyre.
     Ulja e përqendrimit.
     Mendime negative.


Çfarë duhet të bësh për te përballuar njerëzit që gjithmonë ankohen?


Në jetë, jo gjithçka shkon ashtu siç e kishim parashikuar dhe ne e gjejmë veten  të   përballur me sfida të papritura. Sidoqoftë, është e padobishme qe të  hidherohemi ose tundohemi .

Energjitë që i harxhojmë duke u ankuar janë po ato energji që ne kemi nevojë për të kapërcyer situatat që na duken si pengesa.


Për këtë arsye, përveç se  të mos ankoheni shumë, është shumë e rëndësishme të kuptojmë se nuk jemi të detyruar të dëgjojmë dhe të ndihmojmë ata që e bëjnë këtë.

 Ne nuk mund të pretendojmë të zgjidhim problemet e të tjerëve kur, në vend të kësaj, ne duhet të gjejmë një zgjidhje për tonat.

Pra, çfarë të bëjmë?1. Ruani distancat

Gjithmonë sa të jetë e mundur, përpiqemi të largohemi nga këta njerëz sa më shumë që të jetë e mundur, pasi ata do të përpiqen të na manipulojnë me sjelljen e tyre.

Më pak vëmendje do ti kushtojme atyre, me shpejt ata  do të kuptojnë se nuk jemi të gatshëm të humbim energjinë tonë duke dëgjuar mendimet e tyre negative.

 
2. Bëni atë qe të kuptojnë se problemi është i tyre dhe jo yni


Edhe nëse vendosim t'i dëgjojmë ankesat e tyre, i bëjmë këta njerëz të kuptojnë se problemet e tyre rrjedhin nga mënyra e tyre e të menduarit.

Ne duhet te shmangim perfshirjen në keto situata  dhe mundesisht ti  japim këshilla   personit për të zgjidhur situatën vetëm dhe mjetet dhe menyrat e tij


3. Mos jini të dobët

Meqë këta njerëz manipulojnë me sjelljen e tyre, është e rëndësishme të vendosen limite duke i bere ata  të kuptojnë se nuk jemi të gatshëm t'i ndihmojmë për  problemet që na paraqesin.

Megjithëse ndjeshmëria ndonjëherë është e pashmangshme, ne duhet ta mbajmë nën kontroll situatën kështu që ne nuk duhet ta ndiejmë nevojën për të ndihmuar kur nuk kemi aftësitë.


4. Vendosni kufijtë

Ne kemi të drejtë të shmangim  një person i cili gjithmonë  ankohet te mos  na shqetësoje me tragjeditë dhe ankesat e tij.

Nëse jemi të lodhur vazhdimisht duke dëgjuar këto mendime negative dhe të këqija të cfare do llogjike  , le të themi qartë se nuk jemi të kënaqur dhe se nuk preferojmë të jemi shpatulla mbi te cilen mund  të qahen.

A keni një mik apo një të afërm i cili gjithmonë ankohet? Pra, ka ardhur koha për të vepruar. Shmangni pra te njejten  lojë  sepse herët a vonë do të shihni se negativiteti i tyre do të fillojë të ndikojë në jetën tuaj.
loading...