Si të përgatisni një anti-inflamator natyral te fuqishem kundër artritit dhe dhimbjeve artikulare

Sot ju do të mësoni se si të përgatisni një anti-inflamator natyral të fuqishëm, i cili është i jashtëzakonshëm për trajtimin e artritit, reumatizmes dhe dhimbjeve të muskujve.


Përbërësi kryesor i kësaj  recete është shafrani i Indisë.

Në shafranin e  Indisë ekziston një substancë shumë e veçantë. Është kurkumina, një antioksidant i studiuar gjerësisht nga shkenca dhe që ka provuar se eshte e  aftë që të luftoje sëmundje të ndryshme.

Ka rreth 1,500 referenca per kurkuminen  në Medline, i cili eshte sistemi i kërkimit online të Bibliotekës Kombëtare të Mjekësisë së SHBA.Sipas literaturës mjekësore, kurkumina ka virtyte të mëdha, të tilla si aftësia për të ulur kolesterolin; posedon një aktivitet të fortë anti-inflamator; ngadalëson progresin e sëmundjes Alzheimer; dhimbjet në artritet  reumatoide e cila  zvogëlohet; përshpejton shërimin e plagëve, rrit mbrojtjen kundër kataraktave dhe parandalon sëmundjet e zemrës.


Por ndoshta më i madhi nga virtytet e shafranit te   Indisë është te qenit  një antibiotik i fuqishëm natyror. Disa studime tregojnë se ai ka aftësinë për të penguar rritjen e baktereve, kërpudhave dhe viruseve.

 PËRBËRËSIT

     100 gram mjaltë i cilesise së mirë;
     1 lugë gjelle pluhur shafran  Indie.


 PËRGATITJA

Përzieni përbërësit dhe ruani përzierjen në një enë qelqi të pastër me kapak. SI TË PËRDORET

 Nëse doni ta përdorni atë për të parandaluar çdo lloj problemi shëndetësor, ju mund të merrni një lugë gjelle tre herë në ditë.

 Nëse në vend të kësaj ju doni të reduktoni dhimbjet që lidhen me artritin, reumatizmen ose keni simptomat e para të të ftohtit:

     Dita e pare. Merrni një lugë gjelle çdo orë
     Dita e dyte. Merrni gjysmë lugë çaji çdo 2 orë.
     Dita e trete. Merrni gjysmë lugë gjelle tri herë në ditë.


 Pas ditës së tretë, beni një pushim 3-ditor dhe rifilloni si më sipër.

 KUJDES: nuk rekomandohet për diabetikët për praninë e mjaltit.
loading...