Ja se çfarë ndodh me lëkurën e fytyrës nëse e lani atë me SODIUM BICARBONATI (sodebuke)

Pastrimi i rregullt i lëkurës së fytyrës është shumë i rëndësishëm për ta mbrojtur  dhe për ta mbajtur atë  estetikisht  te persosur . 


Larja e fytyrës tuaj në mëngjes dhe para se të shkoni për të fjetur nxit hidratimin e duhur të lëkurës, dhe parandalimin e yndyrës të tepërt.
 

Për fat të keq, megjithatë, shumë prej produkteve kozmetike në treg janë të ngarkuara me kimikate dhe shpesh jo shumë efektive.


Më poshtë po  shpjegojmë se si të përgatisni dhe te keni një zgjidhje të fuqishme për të larë fytyrën tuaj duke e hidratuar atë ne menyre qe te parandaloni  rrudhat dhe aknet.

Përbërësit e kësaj recete janë bikarbonat natriumi (pastrues i shkëlqyer, parandalon aknet dhe rregullon pH e lëkurës) dhe vaj kokosi (ushqen lëkurën, hidratues, antibakterial dhe është i përshtatshëm për lëkurë të ndjeshme)..Sasitë e përbërësve të përdorur në këtë recetë ndryshojnë sipas llojit të lëkurës:Për nje lekure  të ndjeshëme  proporcioni eshte 2: 1 (dy pjesë të vajit të kokosit dhe një pjesë të bikarbonatit të natriumit)
 
Ndersa   për të pastruar  lëkurën mund te përdorni proporcionin 1: 1 (p.sh. dy pjesë të barabarta)

 
Menyra e perdorimitAplikoni perbersin  direkt në lëkurë, duke bërë masazh ne forme rrethore. Lëreni rreth 5 minuta, pastaj shplajeni  me  ujë të te bollshem e  te vakët


loading...