Dieta e agjërimit që te ben te dobesohesh , rigjeneron qelizat dhe rrit sistemin imunitar

Kur flasim për dietat, ne fokusohemi kryesisht në efektivitetin e tyre në aspektin e humbjes së peshës.  


Humbja e peshës është padyshim arsyeja kryesore pse shumë njerëz vendosin të fillojnë dietat, por ekziston një aspekt tjetër shumë i rëndësishëm: dizintoksifikimi

Dieta e agjërimit që ne  po  përshkruajmë më poshtë është shumë efektive në këtë drejtim: pastron, rigjeneron dhe detoksifikon trupin tonë. Ja se si funksionon, dhe si duhet bërë.

Por ajo që pritet nga dieta nuk është një agjërim i vërtetë. Është në fakt një agjërim terapeutik, gjatë së cilit, për një periudhë të kufizuar kohore, dieta jonë e perditeshme  reduktohet në ushqime të lëngshme si lëngjet e frutave dhe supave të perimeve, infuzet  dhe uji .


Domethene per te qene me te qarte sensi i kesaj diete eshte kalimi gradual nga ushqimet e ngurta ne ato te lengeshme per nje periudhe kohore 4 ditore. si lengjet e frutave cajrat, lengjet e supave , dhe padyshim uji. 
Eleminimi i cdo lloj ushqimi ne menyre graduale per 4 dite ,dhe zevendesimi me lengje .


 Me këto produkte ushqimore (lengje) trupi ynë do të plotesoje vlerat  ushqyese që i nevojiten, duke aktivizuar një proces të djegies së dhjamit, detoksifikimit dhe rigjenerimit që do të na ndihmojë të lehtësojmë stresin, të kemi energji dhe të përmirësojmë pamjen e lëkurës dhe flokëve.

Agjërimi terapeutik nuk mund të zgjasë më shumë se 4 ditë. Para dhe pas agjërimit është e këshillueshme që të hani ushqime shumë të lehta për të përgatitur trupin. 

 Sugjerohet që mos të kryeni aktivitet fizik shumë të rëndë gjatë agjërimit, pasi trupi është duke u përgatitur për të marrë një konsum shumë më të ulët kalorik.


Gjithashtu rekomandohet që të shmangen kafeina dhe alkooli, pasi të dyja shkaktojnë dehidratim.

Pas dietës detoksifikuese, sugjerohet që të kthehet në një dietë të larmishme dhe të shëndetshme. Shmangni zakonet e   këqija, të tilla si konsumimi i yndyrës, ushqimeve të përpunuara dhe të ëmbla.

loading...