Dhimbjet cervikale ( te qafës) ? si të përgatitni një ilaç antik

Keni probleme dhe po  vuani  nga dhimbjet cervikale te qafes prej shume kohesh   dhe ne nje fare menyre - siç thoni - i keni provuar të gjitha?  


Ilace qetesues  masazhe etj , por ende problemi vazhdon? 
 Kur dhimbja e fortë, e shoqëruar me  marrje mendje  dhe te vjella , është  e pranishme  si duhet të sillemi dhe te veprojme ? Kjo është një pyetje e mirë: si duhet të sillemi?


Shiu dhe lagështia,  kur jane të pranishme , nuk janë aspak në favor të qafës ! A keni provuar, ndonjehere që  të trajtoni problermin me ndonje kure popullore ose metode qe perdorej ne kohe te hereshme nga gjyshet tona  ? Nganjehere duke kerkuar ne internet mund te gjeni shume menyra se si mund te trajtoni shume probleme shendetesore   dhe këshilla të dobishme duke përfshirë dhe aftësinë për të kuruar cervikalen  me kripë.


loading...
 Si  të kuroni  cervikalen  me kripë 


 Çfarë ju nevojitet
 
 çante e vogel e trashe prej rrobe
 kripë deti (e trashë)Veproni si më poshtë

 Nxehni  kripën ne nje tigan te vene ne zjarr
     Kur kripa do të fillojë të kërcejë, është gati të vihet në  canten e vogel prej rrobe     Mbylle canten e trashe dhe mundesisht te bere dopio , ne menyre qe te mos digjeni ,sepse kripa mban shume nxehtesi ,dhe mund te digjeni. E gjithë ajo qe  ju duhet të bëni është që të vendosni qesen me kripë të nxehtë në pjesën e lënduar (qe ju dhemb)!
 Kjo metode  shërben dhe mund te perdoret  gjithashtu në rast të kollitjes (kur keni kolle dhe jeni te ftohur)  si alternative canta e nxehte me kripe vendoset   në gjoks, gjithashtu mund te perdoret edhe për dhimbje të muskujve dhe në rast të reumatizmes!
loading...