Seksi: 8 arsye pse është i mirë për shëndetin tuaj

Jane te shumta  hulumtimet  që tregojnë se kryerja e  marrëdhënive  seksuale sjell  përfitime të shumta shëndetësore, si tek  meshkujt ashtu edhe tek femrat.


Përgjigja e disa   përmirësimeve fizike  të trupit shpesh nuk gjendet vetem tek ilacet , por ajo është tek jeta erotike seksuale  : dhe ja ne vazhdim   8 arsye pse ju mund  të përmirësoni  shëndetin tuaj  në një mënyrë të habitshme.


Studimet tregojnë se duke bërë dashuri ju ndihmon të fleni  më mirë,  në veçanti duket se mbi 60% e njerëzve tregojnë se gjumi përmirësohet pas arritjes së kulmit të aktit seksual me partnerin.

 Ne kete rast  gjithashtu do të përmirësohej dhe  qarkullimi i gjakut si dhe do  të reduktohej  niveli ematik  i një substancë të quajtur homocysteine ​​që, kur gjendet shume e pranishme  në organizëm në nivele të tepërta, është e lidhur me rrezikun e formimin e trombozave  dhe si rrjedhoje  mund te godase zemren me nje infrakt . 
Berja dhe te ndjerit mire gjate aktit seksual  vlen veçanërisht për meshkujt, në të cilët mund te reduktohet  kanceri i prostatës, por mekanizmat e kësaj lidhjeje mbeten ende  të panjohura.
loading...


Një aktivitet intensiv nën carcaf (jorgan)  gjithashtu do të kishte një efekt lehtësues kundra dhimbjes sidomos tek femrat, të cilat  mund të përfitonin nga dhimbjet menstruale  duke i lehtesuar ato  .

 Te berit seks jo  vetëm  qe do kishte nje veprim   anti-plakje, por do te ishte  një lloj eliksiri per te mbetur  i ri , në sajë të endorfines si  dhe substancave të tjera që trupi natyrisht liron gjatë aktit seksual .

Te berit dashuri ( seks) gjithashtu  do  të përmirësonte dhe  trurin tuaj si dhe kapacitetin e kujtesës, memorjes 

 Eshte treguar se gjate viteve te qendruarit aktiv ne raportin seksual ben qe  funksionet mentale dhe memorizuese , si dhe kapaciteti i te vendosurit ,mbeten  te mira 


Së fundi, për të mos nënvlerësuar një botë të zënë frenetike   në të cilën jetojmë sot 
Raportet seksuale janë një anti-stres i  shkëlqyer , fale endorfinave te  lëshuara  nga trupi , te afta  që gjithashtu  të rrisin  dhe  humorin e mirë

loading...