Kriperat minerale : kaliumi

Kaliumi është një mineral i rëndësishëm për funksionimin e muskujve, në veçanti të zemrës, kontribuon në funksionimin normal të sistemit nervor dhe luan një rol në rregullimin e presionit arterial. 


Për të shmangur simptomat e mungesës së kaliumit duhet të merren sasi të mjaftueshme gjate ushqyerjes . Ndër ushqimet që janë të pasura me kalium janë përfshirë varietetet e ndryshme të frutave dhe perimeve; gjithashtu bishtajoret dhe frutat e  thata te cilat janë gjithashtu një burim i mirë i këtij minerali.


loading...