4/07/2018

Kriperat minerale : Kalciumi

Kalciumi është minerali më i zakonshëm i organizmit njerëzor dhe është elementi më i rëndësishëm strukturor i eshtrave dhe dhëmbëve:

99% e sasisë së këtij minerali të pranishëm në trup ruhet në skelet dhe mangësitë e tij mund të përkeqësojnë osteoporozën. Ai gjithashtu ndërhyn në metabolizmin e energjisë, është thelbësor për koagulimin e gjakut dhe kontribuon në funksionin normal të muskujve. Burimet ushqimore të kalciumit përfaqësohen kryesisht nga qumështi dhe produktet e qumështit, por edhe brokoli dhe lakra; Përveç kësaj, peshqit, frutat e thata, bishtajoret dhe uji 

Marrja e tij në sasi të mjaftueshme është veçanërisht e rëndësishme gjatë rritjes, zhvillimit dhe rritjes së të rinjve, kur trupi e grumbullon atë në eshtra.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
Item Reviewed: Kriperat minerale : Kalciumi Rating: 5 Reviewed By: MEDIA CREATION