Kriperat minerale : fosfori

Fosfori është një tjetër element esencial dhe shume i rendesishem  për shëndetin e kockave dhe të dhëmbëve.


Por funksionet e tij janë gjithashtu të ndryshme:ai gjithashtu  është një komponent i membranave qelizore, acideve nukleike (ADN) dhe ATP dhe kontribuon në metabolizmin normal të energjisë.

Ushqimet që janë më të pasura në përgjithësi janë gjithashtu burime të mira të proteinave. Lista e tyre përfshin perimet, vezët, mishin, qumështin, por edhe drithërat dhe perimet.


loading...