Gjumi i pasdtites redukton sëmundjet kardiovaskulare pjesa 2


E fjetura  për një periudhë të kufizuar kohe, rreth 20-30 minuta, midis orës 13 dhe 15, është një ilaç i shkëlqyer shëndetësor, sepse ka potencialin qe të ule përqendrimin e hormoneve të stresit në gjak. Për këtë arsye, ky fenomen përfshin përfitime për zemrën dhe arteriet, duke çuar kështu në një reduktim të theksuar të shanseve të sëmundjeve kardiovaskulare.
loading...

Sarah Conklin, një profesoreshe  e  psikologjisë dhe neuroshkencës në Kolegjin  Allegheny, thotë se ata që flenë vetëm gjashtë orë në natë kanë gjasa të përjetojnë sëmundje të zemrës shumë më tepër se ata që  sigurojne  një pushim të vazhdueshëm gjate natës prej shtatë orësh.

 Megjithatë, shpjegon ajo se gumi i  pasdites ka një efekt të dobishëm për shëndetin e cdo kujt , sepse anulon pasojat e dëmshme të gjumit të natës së shkurtër. 
Për të marrë përfitimet nga ky gjume kerkoket te behet , një pushim 30-40 minuta pasdite i cili do te ishte  i mjaftueshëm për ta mbajtur zemrën e shëndetshme.


loading...