Gjumi i pasdites eleminon urine ,pjesa e 4


Eshte e mjaftueshme  të besh  një sy gjumë pasdreke për të eliminuar urinë nervore  të pasdites, të shkaktuar nga një kolaps i natyrshëm i ritmit qarkullues, i cili sjell lodhje dhe dëshire per ushqim 
loading...

Sipas rezultateve të një studimi të kryer nga Universiteti i Wisconsin Medical School tek te pakten  një mijë vullnetarë, ekziston një lidhje e ngushtë midis kohëzgjatjes së gjumit dhe ndryshimeve të ghrelines  dhe leptines  në trup,  dy hormone  metabolike që rregullojnë oreksin dhe ndjenjën e ngopjes. 

Në fakt, ritmet e ndryshuara të gjumit dhe pagjumësisë shkaktojnë një rritje të ghrelines dhe një rënie të leptines
Pra, nëse fle pak, ju hani më shumë dhe shpesh; në të kundërtën, pushimi i  pasdites  largon urinë dhe nuk  të bën qe te shendoshesh.loading...