Gjumi i pasdites eleminon stresin , pjesa 3Për shkak të një jete  intensive dhe te neteve jo gjithmonë të relaksuara nga pikëpamja fizike, është normale të grumbullohen tensionet.

Per te eleminuar efektet e demshme te stresit ne organizem dhe per te hequr tensionet e krijuara nervore  ju mund të merrni një sy gjumë prej 30 minutash çdo dite gjate orarit te drekes ose mbasdites.
loading...

Në këtë mënyrë,  do te jete e mundur  ulja  e niveleve të kortizolit, hormon ky i stresit,  si  dhe ri integrimi i energjive , ashtu  dhe ai i qartësise  emocionale.

 Edhe në rast të gjumit të shqetësuar është e mundur të ndërhyhet në të njëjtën mënyrë ,duke fjetur e pushuar ne dreke ose pasdite.

 Nëse pastaj  pushimit te  pasdites i shtohen edhe aktivitete relaksuese, të tilla si meditimi, yoga ose chi Thai, efektet e dobishme per stresin janë edhe më të dukshme.
loading...