Gjumi i drekes ose i pasdites forcon sistemin imunitar ,pjesa 5


Mungesa e pushimit  jo te mire gjate   natës ndryshon funksionin e sistemit imunitar duke e  bërë ate më pak reaktiv dhe te levizshem gjate dites, duke e lënë organizmin më të ekspozuar ndaj infeksioneve të mundshme.
loading...

 Një rrezik ky  lehtësisht  i kontrollueshëm me ndihmen e  një  pushimi gjate orarit te drekes i cili  ndihmon sistemin imunitar të sprapsë infeksionet  . 

Ne një hulumtim te kryer nga shkencëtarët e  Universitetet te Brukselit dhe Liezhit si dhe të botuar në revistën Brain Behavior and Immunity, u zbulua  se numri i leukociteve, domethënë qelizat e bardha të gjakut që luftojnë infeksionet, zvogëlohet për shkak të privimit të gjumit dhe kthehet në normal pas 8 orë pushimi. 
Prandaj, për të mos qenë i pambrojtur është e rëndësishme,qe  pas një natë jo te qete e  pa gjumë,te konsiderohet mundesia e pushimit te drekes ose gjate mbasdites ne menyre qe  të rivendoset  ekuilibri i duhur  normal.

loading...