5 Ushqime per te mbajtur trurin ne forme

Peshku

Në përgjithësi, peshku i kalter ,bluh ,  dhe salmoni, ashtu si dhe vajrat me origjine bimore, janë ushqime të shkëlqyera për të ruajtur efikasitetin e mirë cerebral në nje afat të mesëm dhe afatgjatë.

Perimet me gjethe jeshile

Perimet me gjethe jeshile, të tilla si lakra dhe spinaqi, janë thelbësore për shëndetin e mendjes dhe trupit; në fakt ato përmbajnë nivele të larta të vitaminës E dhe folate.

Boronicat dhe frutat e kuqe

Disa studime kanë treguar se ato janë të dobishme në rastet e humbjes së kujtesës afatshkurtër, prandaj pse të mos ti hani ato disa herë në javë? Manaferrat  janë gjithashtu të dobishme për trurin, duke përfshirë luleshtrydhet dhe manaferrat acai.

Ju preferoni dritherat integrale ? 

Ato janë një element themelor në një dietë të shëndetshme që lejon  mbajtjen e nje shendeti te mire  . Të gjithë dritherat gjithashtu kontribuojnë për të luftuar hipertensionin, duke favorizuar më teper shëndetin e mirë të trurit.

Ushtrimet fizike 

Një dozë e mirë e aktivitetit fizik ditor dhe stërvitjet për mendjen (si sodokuu)nje lloj loje intelekti  ndihmojnë gjithashtu në mbajtjen gjalle dhe vitalitetin  e qelizave të trurit , gje kjo shumë e  rëndësishme!

loading...