Vitamina D ilaç natyral kundër diabetit dhe hipertensionit

Vitamina D mund të konsiderohet një ilaç i vërtetë natyror për të luftuar diabetin dhe hipertensionin. 

Ekspertët nga Universiteti i Ohajos kanë zbuluar përmes një studimi të kohëve të fundit se vitamina D stimulon prodhimin e acidit nitrik, i cili është i përfshirë në rregullimin e rrjedhjes së gjakut dhe në parandalimin e formimit të mpiksjeve të gjakut.


Për më tepër, hulumtimi ka sugjeruar se vitamina D, e cila sintetizon trupin tonë përmes ekspozimit të diellit, mund të zvogëlojë stresin në sistemin kardiovaskular, duke shmangur problemet kardiake që mund të jenë fatale. Vitamina D mund te jete në gjendje të riparojë qelizat kardiovaskulare që janë te  dëmtuara .
loading...


Sipas shkencëtarëve do të ishte një zgjidhje shumë ekonomike për të riparuar sistemin kardiovaskular, i cili as nuk nënkupton nevojen  e një ilaci  të ri. Rezultatet e hulumtimit të publikuara në revistën Nanomedicine kanë treguar se në vitet e fundit është zbuluar se shumë pacientë që kanë pasur një infrakt ne zemer  kishin  një mungesë të kësaj vitamine.


Ekspertët u shprehen  se kjo nuk do të thotë se deficiti shkaktoi sulmin në zemër, por sigurisht që e rriti rrezikun. Përveç kësaj, hulumtuesit besojnë se vitamina D mund të jetë gjithashtu e rëndësishme për të riparuar dëmet e gjetura në llojet e tjera të qelizave, të tilla si ato që gjenden në tru pas një iktusi.

Perspektiva të reja pra per një ilaç tërësisht i natyral i sintetizuar direkt nga organizmi ynë. Hulumtimi jep shpresë se në të ardhmen do të jetë e mundur të shfrytëzohen potencialet e ofruara nga substancat biologjike.


loading...