Sharfani i indise dhe perberesit e tij te fuqishem


Është një nga erërat më të studiuara dhe me të dobishme që mund te përdorim në kuzhinë
Mes te gjitha erëzave që ne përdorim në kuzhinë per gatim , shafrani i Indisë është sigurisht një nga më të dobishmit . Ai  gjithashtu eshte një nga më të studiuarit ne nivelin shkencor : ka rreth 3,000 hulumtime të botuara në njëzet vitet e fundit. Përbërësit aktiv kryesisht qe ai permban jane nje nga shkaqet përgjegjëse për efektet e dobishme dhe te mirat qe ai kryen ,brenda tij ne gjejme  kurkuminen.

Përfitimet

Antioxidant dhe anti-inflamator, kerkimet e ndryshme shkencore  kane identifikuar edhe efektet pozitive të shafranit te Indisë në metabolizim: kjo erëz është në gjendje që të fuqizoje efektet e dietës duke përmirësuar disa parametra të gjakut të lidhura me sëmundje të tilla si diabeti dhe obeziteti . Gjithashtu sipas kerkimeve laboratorike, ai ofron një veprim të mundshëm antitumorial (studiuesit amerikanë testuar efektin e kurkumines në ngadalësimin e rritjes së kancerit të prostatës).

Çaj bimor

Mund te perdoret ne gatim si nje erez ,por gjithashtu ju  mund të pergatisni edhe një çaj bimor të shkëlqyer dhe shume te efekteshem me kete bime.
loading...