Semundjet reumatizmale ,arthritizmat : kura e receta nga mjeksia popullore

Arthritizmi eshte nje semundje e kyceve te duarve dhe kembeve si dhe komplet nyjeve lidhese te trupit (ligamentet,) te njeriut .


Artriti reumatizmal shkaktohet nga mpiksja e lengjeve dhe forcimi ose ashpersimi i nyjeve lidhese te trupit te njeriut.
Shpesh ndodh qe kycet te cilat vuajne nga artritet ,fryhen (enjten) skuqen ,ngurtesohen dhe krijojne dhimbje .


1 - Menyra e mjekimit

Per artritet lokale ( pjesore ) te trupit te njeriut : 
Marrim 4 kokrra hudhra ,i qerojme dhe i shtypim .

Masen e mbeshtjellim me nape dhe e vendosim ne vendin e dhimbjes duke e mbajtur per nje kohe prej  12 oresh.

2 - Menyra e mjekimit

Marrim 500gr hudhra , 100 ml vaj ulliri dhe i ziejme . Mbasi te jete bere brume e shtryllim ne nje kullese, dhe lengun ( vajin) qe del e perziejme me 50 gr dylle  dhe 50 gr llullaq (civit ngjyroses) ,me kete perzieres ose pomade lyejme kycet dhe vendet me artrit.

3 - Menyra e mjekimit

Ziejme 1 kg hudhra te qeruara  me 1 liter vaj ulliri . Pas zjerjes e shtrullim ne nje kullese , dhe ne lengun  ( vajin) e kulluar hedhim 50 ml nafte dhe 5 te verdha vezesh . Me kete perzierje lyejme vendet qe dhembin
loading...