Hurmat e Arabise: vetite, vlerat ushqyese, kaloritë

Hurmat e Arabise , jane anti-inflamatore dhe riminiralizues natyrore, janë një burim i shkëlqyer i kaliumit dhe kripërave të tjera minerale. Megjithatë, ato nuk janë të përshtatshme për ata që vuajnë nga diabeti dhe ata që ndjekin një dietë të ulët kalorike. Le ta shikojme më mirë.Përshkrimi i frutit

Phoenix dactylifera, i përket familjes së Arecaceae ose Palmaceae- as.

Frutat e hurmes se Arabise jane te lindura në Afrikën Veriore. Behet fjale per nje peme  shumë e lartë që mund të arrijë deri në 30 metra dhe të prodhojë deri në 50 kg fruta në vit. Hurmat e Arabise  thahen për të shtuar kohën e ruajtjes dhe konservimit . Hurmat  e thata kanë sheqer më shumë se ato të freskëtat.Vetite dhe përfitimet e hurmave te Arabise

Hurmat e Arabise janë një burim i shkëlqyer i kaliumit dhe një burim i mirë i fosforit. Në përgjithësi, megjithatë, ato janë shumë të pasura me kripëra minerale  mund të konsiderohen si një riminiralizues i shkëlqyer natyror.

Besohet se ato kanë veti anti-inflamatore, të dobishme mbi të gjitha në traktin respirator dhe në zorrë.

Zakonisht konsumohen te thata; në realitet, megjithatë, për të përfituar nga të gjitha vetite  qe ato kane   do te ishte mire të hahen të freskëta. Hurmat  e freskëta, në të vërtetë, janë më të pasura me kripëra minerale dhe vitamina dhe përmbajnë rreth gjysmën e kalorive me shume  në krahasim me ato të thatat.Falë fuqisë së tyre energjike ato janë shumë të dobishme në rast të mangësive, si  lodhja dhe debilitimi fizik. Ato janë gjithashtu të përshtatshme për sportistët, për shkak të fuqisë së tyre kalorike dhe përmbajtjes së lartë të sheqerit por ato  nuk janë të përshtatshme për ata që ndjekin një dietë të ulët kalorike dhe për ata që vuajnë nga diabeti.

Kalorite dhe vlerat  ushqyese të hurmave te Arabise

100 g hurma  te thara përmbajnë 253 kcal / 1058 kj.

Për më tepër, për 100 g të produktit kemi:

Uje 17,30g
Karbohidrate 63.10g
Sheqerna te tretshme 63.10g
2.70g proteina
Fat 0,60g
8.70g fibra
Natrium 5mg
Kalium 750mg
Hekur 2,70mg
69mg kalcium
Fosfor  65mg
Vitamin  B1 0.08mg
Vitamin  B2 0.15mg
Vitamin  B 3 2.20mg
Vitamin  A 5μg

Nessun commento

BEJ NJE KOMENT ,KJO DO TE SJELLE PERMIRESIMIN E SHERBIMIT TONE

loading...