Halaman

    Social Items


Proceset që i lejojnë trupit të konvertojë ushqimin dhe pijen me energji quhen përgjithësisht metabolizma. Çaji jeshil mund t'ju ndihmojë të digjni më shumë kalori sepse kjo e bën metabolizmin tuaj më efektiv.

Kombinimi kafeinë dhe katekin

Në fakt, çaji jeshil përmban kafeinë dhe një lloj flavonoidi të quajtur katekinë, i cili është një antioksidant i fuqishëm. Disa studime kanë treguar se këto dy komponime mund të përshpejtojnë metabolizmin. Përveç kësaj, katekina ka aftësinë që te shkaterroje qelizat yndyrore, ndërsa ne bashkimin e  kafeines dhe katekines së bashku  rritet sasia e energjisë që ne përdorim.

Studimet shkencore

Ne nje analize shkencore,te botuar në vitin 2010 në revistën prestigjioze shkencore Nature,u  tregua se integratoret  e çajit të gjelbër  kane një ndikim të vogël, por pozitiv në humbjen e  peshes dhe mirëmbajtjen e saj.

Një studim më i fundit konfirmoi atë që mbështetej nga analiza e vitit 2010.

Pra, ka përfitime, por ato janë modeste.

Sa çaji jeshil ju duhet te pini?
Pirja e  dy ose tre gotave me  çaj jeshil gjatë ditës mund të jetë e mjaftueshme. Natyrisht sasia e saktë ndryshon nga personi në person.
loading...

A ndihmon ne te vertete caji jeshil të humbni peshë?


Proceset që i lejojnë trupit të konvertojë ushqimin dhe pijen me energji quhen përgjithësisht metabolizma. Çaji jeshil mund t'ju ndihmojë të digjni më shumë kalori sepse kjo e bën metabolizmin tuaj më efektiv.

Kombinimi kafeinë dhe katekin

Në fakt, çaji jeshil përmban kafeinë dhe një lloj flavonoidi të quajtur katekinë, i cili është një antioksidant i fuqishëm. Disa studime kanë treguar se këto dy komponime mund të përshpejtojnë metabolizmin. Përveç kësaj, katekina ka aftësinë që te shkaterroje qelizat yndyrore, ndërsa ne bashkimin e  kafeines dhe katekines së bashku  rritet sasia e energjisë që ne përdorim.

Studimet shkencore

Ne nje analize shkencore,te botuar në vitin 2010 në revistën prestigjioze shkencore Nature,u  tregua se integratoret  e çajit të gjelbër  kane një ndikim të vogël, por pozitiv në humbjen e  peshes dhe mirëmbajtjen e saj.

Një studim më i fundit konfirmoi atë që mbështetej nga analiza e vitit 2010.

Pra, ka përfitime, por ato janë modeste.

Sa çaji jeshil ju duhet te pini?
Pirja e  dy ose tre gotave me  çaj jeshil gjatë ditës mund të jetë e mjaftueshme. Natyrisht sasia e saktë ndryshon nga personi në person.
loading...