Halaman

    Social Items

Produktet e rafinuara shkaktojne semundje te ndryshme ,nder te cilat diabeti

MIELLI 00 eshte helmi me i madh i historise ,edhe sikur te jete biologjik .Keshtu pra Franco Berrino e percaktonte kete ushqim ne nje reportazh te vitit 2009.

Motivi eshte se mielli i bardhe si te gjitha produktet e tjera te rafinuara ,shkakton nje shtim te glicemise dhe si rrjelloje nje rritje te insulines , si rrjelloje me kalimin e kohes sjell acumulimin e yndyrerave te depozituara, gje qe sjell dobesimin e organizmit tone ,i cili behet me i ekspozueshem ndaj cdo lloj semundje ,si dhe tumoreve.

Berrino ka shpjeguar qe mielli 00 nuk ka asnje lloj shije ,ky miell ka pasur nje sukses komercial sepse konservohet per nje kohe te gjate .

Kur mielli bluhet dhe rafinohet humbet vetite ushqyese tipike te frumentit integral ,i cili eshte nje burim i perkryer i fibrash si dhe i pasur me shume substanca qe gjenden ne kokrren e grurit .

Kur ne hame produkte te rrafinuara nder te cilat buken e bardhe ,rritet sasia e sheqerit ne gjak ne menyre te konsiderueshme dhe si rrjelloje organizmi yne prodhon me shume insuline ,gje qe sjell shtimin e yndyrerave dhe rritje te peshes dhe te triglicerideve.


Dhe se bashku e gjitha kjo mund te shkaktojne semundje kardiake , nder te tjera me kalimin e kohes prodhimi i insulines bllokohet sepse pankreasi eshte shume i mbi  ngarkuar nga puna ,duke provokuar gjendje patologjike sic eshte hiperglicemia dhe semundje si diabeti.

E vetmja menyre per te shmangur problemet eshte konsumimi i produkteve integrale 

Keshtu qe nje nga gjerat qe Berrino keshillon qe te behet eshte blerja e grurit  bluarja dhe konsumimi i tije direkt ashtu sic eshte.
Sigurisht kjo gje nuk do tju kurseje thjesht xhepat por dhe ate qe eshte me i rendesishem SHENDETIN

Ja ushqimi qe provokon diabet dhe tumore,e Konsumojme te gjithe ,dhe femijet

Produktet e rafinuara shkaktojne semundje te ndryshme ,nder te cilat diabeti

MIELLI 00 eshte helmi me i madh i historise ,edhe sikur te jete biologjik .Keshtu pra Franco Berrino e percaktonte kete ushqim ne nje reportazh te vitit 2009.

Motivi eshte se mielli i bardhe si te gjitha produktet e tjera te rafinuara ,shkakton nje shtim te glicemise dhe si rrjelloje nje rritje te insulines , si rrjelloje me kalimin e kohes sjell acumulimin e yndyrerave te depozituara, gje qe sjell dobesimin e organizmit tone ,i cili behet me i ekspozueshem ndaj cdo lloj semundje ,si dhe tumoreve.

Berrino ka shpjeguar qe mielli 00 nuk ka asnje lloj shije ,ky miell ka pasur nje sukses komercial sepse konservohet per nje kohe te gjate .

Kur mielli bluhet dhe rafinohet humbet vetite ushqyese tipike te frumentit integral ,i cili eshte nje burim i perkryer i fibrash si dhe i pasur me shume substanca qe gjenden ne kokrren e grurit .

Kur ne hame produkte te rrafinuara nder te cilat buken e bardhe ,rritet sasia e sheqerit ne gjak ne menyre te konsiderueshme dhe si rrjelloje organizmi yne prodhon me shume insuline ,gje qe sjell shtimin e yndyrerave dhe rritje te peshes dhe te triglicerideve.


Dhe se bashku e gjitha kjo mund te shkaktojne semundje kardiake , nder te tjera me kalimin e kohes prodhimi i insulines bllokohet sepse pankreasi eshte shume i mbi  ngarkuar nga puna ,duke provokuar gjendje patologjike sic eshte hiperglicemia dhe semundje si diabeti.

E vetmja menyre per te shmangur problemet eshte konsumimi i produkteve integrale 

Keshtu qe nje nga gjerat qe Berrino keshillon qe te behet eshte blerja e grurit  bluarja dhe konsumimi i tije direkt ashtu sic eshte.
Sigurisht kjo gje nuk do tju kurseje thjesht xhepat por dhe ate qe eshte me i rendesishem SHENDETIN

Nessun commento

BEJ NJE KOMENT ,KJO DO TE SJELLE PERMIRESIMIN E SHERBIMIT TONE