Halaman

    Social Items


Fiku i indise ose ndryshe fiku i detit  është një frut që, përveç që ka përparësi të shumta dhe veti  te dobishme - është i pasur me vitamina, diuretik, pastrues, freskues -  ai ka një cilësi qe deri  tani  nuk eshte përshkruar dhe vlerësuar në informacionet e ndryshme dhe publikimet shkencore: atë të të qenit një zgjidhje e shkëlqyer për kapsllëkun ,i cili i ben konkurrence çdo lloj produkti tjetër  qofte ky natyrore ose artificial.Fruti përbëhet nga një tul i lëngeshem dhe  mishtor, në të cilën gjenden shumë fara, ai është i mbuluar me një cipë ( lekure) me gjemba te vegjel  delikat , dhe ai pritet persegjati siç tregohet në foto.


Fiku i  indise i qeruar


Tuli është i përbërë nga uje, sheqer, vitamina dhe minerale që i japin jetë një substance mucilaginoze  (xhelatinoze) ,që fokusohet kur fruti është i dehidratuar (pa uje , i thate) .

Keto mukilaxhine (xhelatine ) prodhojne të  njejtat efekte si tek substancat  e  përfshira në tulin e kumbullave te  dehidratuara ( thara), domethene ato ndihmojne ne arritjen  e shtimit te volumit te ushqimit te ngrene  duke shkaktuar ngopje  ,duke favorizuar intestinin ne procesin e tretjes  dhe duke e bere rrugen e ushqimit  me te favorshme .


Farat me formë të parregullt discoidale, dhe madhësine e një  thjerrëze, 2-3 mm,  zevendesojne rreth 30-40% te pjeses se mbetur te frutit.
Ato në mënyrë te efekteshme  mund të zëvendësojnë efektet e dobishme të fibrave bimore d.m.th..  pastrimin e murit te zorrëve : farat prodhojnë një veprim delikat në kontakt me muret e traktit të zorreve, gjate procesit  te tretjes , duke ulur substancat toksike  te akumuluara dhe duke pastruar zorrët, me eleminimin e fermentimeve te gazta.

Fruta duhet të hahet thjesht duke e pertypur ose shkrire ne goje por pa i thyer farat pasi ato jane shume te forta 

Fiku i indise

fiku i indise  hahet i fresket qe kur keputet ,por sidomos ai eshte i mire kur ai eshte i thate ,pasi ai eshte nje kure kopmplete kunder kapsllekut si dhe nje ilac natyror  i cili perdoret mbas ngrenies se vakteve  2-3 fruta. ju nuk do te pendoheni 


Fiku i Indise nje kure natyrale e efekteshme per kapsllekun (constipacionin)


Fiku i indise ose ndryshe fiku i detit  është një frut që, përveç që ka përparësi të shumta dhe veti  te dobishme - është i pasur me vitamina, diuretik, pastrues, freskues -  ai ka një cilësi qe deri  tani  nuk eshte përshkruar dhe vlerësuar në informacionet e ndryshme dhe publikimet shkencore: atë të të qenit një zgjidhje e shkëlqyer për kapsllëkun ,i cili i ben konkurrence çdo lloj produkti tjetër  qofte ky natyrore ose artificial.Fruti përbëhet nga një tul i lëngeshem dhe  mishtor, në të cilën gjenden shumë fara, ai është i mbuluar me një cipë ( lekure) me gjemba te vegjel  delikat , dhe ai pritet persegjati siç tregohet në foto.


Fiku i  indise i qeruar


Tuli është i përbërë nga uje, sheqer, vitamina dhe minerale që i japin jetë një substance mucilaginoze  (xhelatinoze) ,që fokusohet kur fruti është i dehidratuar (pa uje , i thate) .

Keto mukilaxhine (xhelatine ) prodhojne të  njejtat efekte si tek substancat  e  përfshira në tulin e kumbullave te  dehidratuara ( thara), domethene ato ndihmojne ne arritjen  e shtimit te volumit te ushqimit te ngrene  duke shkaktuar ngopje  ,duke favorizuar intestinin ne procesin e tretjes  dhe duke e bere rrugen e ushqimit  me te favorshme .


Farat me formë të parregullt discoidale, dhe madhësine e një  thjerrëze, 2-3 mm,  zevendesojne rreth 30-40% te pjeses se mbetur te frutit.
Ato në mënyrë te efekteshme  mund të zëvendësojnë efektet e dobishme të fibrave bimore d.m.th..  pastrimin e murit te zorrëve : farat prodhojnë një veprim delikat në kontakt me muret e traktit të zorreve, gjate procesit  te tretjes , duke ulur substancat toksike  te akumuluara dhe duke pastruar zorrët, me eleminimin e fermentimeve te gazta.

Fruta duhet të hahet thjesht duke e pertypur ose shkrire ne goje por pa i thyer farat pasi ato jane shume te forta 

Fiku i indise

fiku i indise  hahet i fresket qe kur keputet ,por sidomos ai eshte i mire kur ai eshte i thate ,pasi ai eshte nje kure kopmplete kunder kapsllekut si dhe nje ilac natyror  i cili perdoret mbas ngrenies se vakteve  2-3 fruta. ju nuk do te pendoheni