Hani ne menyre vegjetariane qe te ulni rrezikun e kancerit te prostates


Meshkujt që ndjekin një dietë vegane bazuar në perime, drithëra, arra dhe fruta mund të zvogëlojnë rrezikun e zhvillimit të kancerit të prostatës.


Kush ushqehet me perime ul deri ne 35% rrezikun qe te semuret nga kanceri i prostates ,duke i krahasuar me ata qe ushqehen me produkte qe vijne nga kafshet.
Eshte ky pohimi qe vjen nga World Cancer Research Fund.  
Shkencetaret dhe kerkuesit e  Loma Linda University te Californias  kane zbuluar se dieta vegjetariane tregon nje mbrojtje domethenese kunder ketij tipi kanceri .

Tumori i prostates eshte nje nga me te perhapurit tek meshkujt .Nje nga faktoret kryesore te rrezikut per tumorin e prostates eshte mosha ,mundesite qe te semuresh perpara 40 vjetesh jane shume te rradha ,por shtohen ne menyre te ndjeshme mbas te 50 dhjetave,dhe rreth 2 tumore ne tre diagnosnikohen mbas 65 vjeteve.
Gjithashtu shkencetaret kane treguar se shumica e meshkujve  nga 70 % - 90%    mbi 80 vjecare  vuajne dhe kane nje tumor ne prostate ,edhe pse ne shumicen e rasteve kjo semundje nuk jep shenja .
Pra keshilla qe vjen te thuhet ne kete rast eshte eleminimi ne menyre te ndjeshme i produkteve shtazore ,dhe zevendesimi me nje diete te shendeteshme vegjetariane .

Nessun commento

BEJ NJE KOMENT ,KJO DO TE SJELLE PERMIRESIMIN E SHERBIMIT TONE

loading...