Halaman

    Social Items

GOLDEN MILK ( QUMESHTI I ARTE)


Ka qene nje nga termat me te kerkuara ne motorrin e kerkimit te Google gjate vitit 2015, si dhe ka populluar rrjetet sociale  me  selfies në Instagram dhe twiter , por në Lindje ajo  konsiderohet dicka  krejt  tjeter sesa nje mode kalimtare: The  Golden Milk  pija e pasur me antioksidantë  i ka kaluar kufijtë e Indisë dhe ku në fillim të viteve nenteqindtë mjeshtri i yogas  Kundalin , Yogi Bhajan, ja keshillonte  studentëve te tij për të përmirësuar fleksibilitetin e trupit .

- Dhe keshtu u perhap ne bote per virtytet e saje te panumerta dhe  keshillohet dhe ne ditet e soteshme nga mjekët Ayurvedic, i ashtuquajturi "qumështi i artë" është aq i lehtë për tu pergatitur  sa dhe i shendeteshem per organizmin tone.


Kjo  pije me , ngjyrë të verdhë-portokalli dhe me shije intensive, përmban qumësht vegjetal ( orizi soje ose nga ai i kokosit), mjaltë dhe brume nga shafrani i Indisë.

 Pikerisht kjo e fundit  curcuma ose ndryshe e perkthyer ne shqip shafrani i Indise e cila  vjen nga rrënja e Curcuma Longa  e njohur dhe e përdorur në Indi për më shumë se 5000 vjet, është "magjike" fale permbajtjes se saje si dhe shume  e dobishme për individin 

Curcumina, e cila eshte anti-inflamatore, antioxidante , heq  dhe leh,teson dhimbjet ,artikulare menstruale dhe te zorrëve, ndihmon tretjen, pastron mëlçinë dhe forcon sistemin immunitar.

Dhe jo  vetëm kaq: "ne ditet e soteshme, në sajë të hulumtimeve,te bera  ne e dimë se qelizat e kancerit  rriten në  indet e inflamuara ( përflakura)
. Curcumina, për fuqinë e saj të rëndësishme anti-inflamatore, pra është gjithashtu e dobishme në parandalimin e kancerit ", shpjegon Anna Villarini, biologe diete  në Institutin Kombëtar të Kancerit Milano.

Por kujdes: për të përfituar nga të mirat e shafranit te Indisë nuk duhet te perdoret rralle por shpesh edhe pse  si nje erez nuk aborbohet ne menyre te vetme nga organizmi, futja dhe perdorimi i saje dhe ne gatim eshte mire beres thekson biologia italiane.

Receta e golden milk

Receta e qumeshtit te arte 

 .Jo në mënyrë të rastësishme në Qumështin e Artë gjejmë pasten (brumin) e shafranit te Indisë, një brumë i butë i pergatitur  me vetëm një gjysmë gotë me erëzen (pluhurin) e curcumes ose ndryshe sharfanin e indise , një gjysmë gotë me ujë dhe një gjysmë lugë çaji  piper te zi pluhur

 Menyra e pergatitjes se ketij brumi eshte shume e thjeshte , mjafton vetëm te vloni tre përbërësit së bashku në një ene , deri sa te perftohet nje mase e  butë dhe pa topa.
Me  pas  për tu mbajtur  në një kavanoz qelqi në frigorifer.

 Dhe nje here qe brumi eshte gati merret vetem nje luge dhe ne te shtohet   një filxhan qumësht vegjetal ( orizi soje ose nga ai i kokosit)  si dhe një lugë çaji mjaltë,

 nxeheni  për dy minuta dhe pija është gati. 

Gjëja më e rëndësishme, siç mbeshteste dhe vete Yogi Bhajan, është pirja  ne sasi te vogla   'çdo ditë (mundësisht në mëngjes, me stomak bosh). Pini ... për te besuar ..............
Shafrani i Indisë dhe Golden milk (Qumështi i jetës ) eliksiri per zgjatjen e jetes

GOLDEN MILK ( QUMESHTI I ARTE)


Ka qene nje nga termat me te kerkuara ne motorrin e kerkimit te Google gjate vitit 2015, si dhe ka populluar rrjetet sociale  me  selfies në Instagram dhe twiter , por në Lindje ajo  konsiderohet dicka  krejt  tjeter sesa nje mode kalimtare: The  Golden Milk  pija e pasur me antioksidantë  i ka kaluar kufijtë e Indisë dhe ku në fillim të viteve nenteqindtë mjeshtri i yogas  Kundalin , Yogi Bhajan, ja keshillonte  studentëve te tij për të përmirësuar fleksibilitetin e trupit .

- Dhe keshtu u perhap ne bote per virtytet e saje te panumerta dhe  keshillohet dhe ne ditet e soteshme nga mjekët Ayurvedic, i ashtuquajturi "qumështi i artë" është aq i lehtë për tu pergatitur  sa dhe i shendeteshem per organizmin tone.


Kjo  pije me , ngjyrë të verdhë-portokalli dhe me shije intensive, përmban qumësht vegjetal ( orizi soje ose nga ai i kokosit), mjaltë dhe brume nga shafrani i Indisë.

 Pikerisht kjo e fundit  curcuma ose ndryshe e perkthyer ne shqip shafrani i Indise e cila  vjen nga rrënja e Curcuma Longa  e njohur dhe e përdorur në Indi për më shumë se 5000 vjet, është "magjike" fale permbajtjes se saje si dhe shume  e dobishme për individin 

Curcumina, e cila eshte anti-inflamatore, antioxidante , heq  dhe leh,teson dhimbjet ,artikulare menstruale dhe te zorrëve, ndihmon tretjen, pastron mëlçinë dhe forcon sistemin immunitar.

Dhe jo  vetëm kaq: "ne ditet e soteshme, në sajë të hulumtimeve,te bera  ne e dimë se qelizat e kancerit  rriten në  indet e inflamuara ( përflakura)
. Curcumina, për fuqinë e saj të rëndësishme anti-inflamatore, pra është gjithashtu e dobishme në parandalimin e kancerit ", shpjegon Anna Villarini, biologe diete  në Institutin Kombëtar të Kancerit Milano.

Por kujdes: për të përfituar nga të mirat e shafranit te Indisë nuk duhet te perdoret rralle por shpesh edhe pse  si nje erez nuk aborbohet ne menyre te vetme nga organizmi, futja dhe perdorimi i saje dhe ne gatim eshte mire beres thekson biologia italiane.

Receta e golden milk

Receta e qumeshtit te arte 

 .Jo në mënyrë të rastësishme në Qumështin e Artë gjejmë pasten (brumin) e shafranit te Indisë, një brumë i butë i pergatitur  me vetëm një gjysmë gotë me erëzen (pluhurin) e curcumes ose ndryshe sharfanin e indise , një gjysmë gotë me ujë dhe një gjysmë lugë çaji  piper te zi pluhur

 Menyra e pergatitjes se ketij brumi eshte shume e thjeshte , mjafton vetëm te vloni tre përbërësit së bashku në një ene , deri sa te perftohet nje mase e  butë dhe pa topa.
Me  pas  për tu mbajtur  në një kavanoz qelqi në frigorifer.

 Dhe nje here qe brumi eshte gati merret vetem nje luge dhe ne te shtohet   një filxhan qumësht vegjetal ( orizi soje ose nga ai i kokosit)  si dhe një lugë çaji mjaltë,

 nxeheni  për dy minuta dhe pija është gati. 

Gjëja më e rëndësishme, siç mbeshteste dhe vete Yogi Bhajan, është pirja  ne sasi te vogla   'çdo ditë (mundësisht në mëngjes, me stomak bosh). Pini ... për te besuar ..............