Halaman

    Social Items

Nata ju eshte dukur shume e gjate pasi keni pasur kolle dhe gjumin nuk e keni bere te qete ,dhe ne kete rast keshillat e mjeksise popullore mund te jene te vlefeshme per shendetin tuaj.

1-Rrushi si frut eshte nje ndihmues i madh ne eleminimin e kolles ne pak dite,konsumoni nga nje gote leng rrushi ne dite me nje luge mjalte brenda.

2- Bajamet jane te shkelqyeshme per kolle te thate,ato perdoren duke pergatitur nje recete shume te thjeshte .
hidhni ne nje gote uji 10-15 kokrra bajame te qeruara,dhe lerini ato gjithe naten .Te nesermen ne mengjes nxirrini ato nga uji dhe qeroni nga cipa e lekures qe ato kane e cila eshte ngjyre e kafe.Me pas ato thahen dhe grihen ne forme pluhuri (si miell).
shtojini seciles bajame te grire 20 grame gjalp dhe sheqer duke i bere si brume e me pas si hape ( kokrra).
Konsumoni ato dy here ne dite ,nje ne mengjes dhe nje ne darke .

3- Merrni pak piper te bardhe hidheni mbi nje luge caji mjalte te fresket .Perdoreni rregullisht 2-3 here ne dite per nje periudhe 4-5 ditesh kjo menyre do tju ndihmoje ne kurimin e kolles


Mjekime popullore per kollen

Nata ju eshte dukur shume e gjate pasi keni pasur kolle dhe gjumin nuk e keni bere te qete ,dhe ne kete rast keshillat e mjeksise popullore mund te jene te vlefeshme per shendetin tuaj.

1-Rrushi si frut eshte nje ndihmues i madh ne eleminimin e kolles ne pak dite,konsumoni nga nje gote leng rrushi ne dite me nje luge mjalte brenda.

2- Bajamet jane te shkelqyeshme per kolle te thate,ato perdoren duke pergatitur nje recete shume te thjeshte .
hidhni ne nje gote uji 10-15 kokrra bajame te qeruara,dhe lerini ato gjithe naten .Te nesermen ne mengjes nxirrini ato nga uji dhe qeroni nga cipa e lekures qe ato kane e cila eshte ngjyre e kafe.Me pas ato thahen dhe grihen ne forme pluhuri (si miell).
shtojini seciles bajame te grire 20 grame gjalp dhe sheqer duke i bere si brume e me pas si hape ( kokrra).
Konsumoni ato dy here ne dite ,nje ne mengjes dhe nje ne darke .

3- Merrni pak piper te bardhe hidheni mbi nje luge caji mjalte te fresket .Perdoreni rregullisht 2-3 here ne dite per nje periudhe 4-5 ditesh kjo menyre do tju ndihmoje ne kurimin e kolles