Halaman

    Social Items

Vera eshte  një ndihmues  i  natyrshem për  kontrollimin e sheqerit në gjak si dhe ajo vlen ne parandalimin e   sëmundjeve kardiovaskulare. Në  mbështetje te kesaj teze ishte grupi si dhe  një studim i kryer nga hulumtuesit në Universitetin Ben-Gurion të Negev,në  Izrael, sipas të cileve konsumimi i pijes popullore nga një gotë çdo natë mund të shoqërohet me gjendje  të mirë fizike.

Bazuar në të dhënat e mbledhura gjatë studimit, ne rreth 224 pjesëmarrës të moshës  45 dhe 75 vjet  nder te cilet  ishin ata  qe abstenuan pra ju shmangen perdorimit te veres si dhe grupi tjeter qe  konsumuan  pijen e verës ne menyre te moderuar se bashku me një dietë të shëndetshme. U vu re se tek ata persona qe ishin pra perdorues te kesaj pije nje permiresim dhe perfitim në lidhje me kontrollin e sheqerit si dhe parandalimin e sëmundjeve te sistemit kardiovaskular.
 Me kusht që,  personat në fjalë te metaboliznin ngadalë përmbajtjen e alkoolit në pije.

Gjatë kohëzgjatjes dy vjeçare të studimit  pjesëmarrësve, të ndarë në tre grupe,ju kerkua  përkatësisht, qe nje grup  të pinte150 ml ujë të gazuar; nje grup tjeter 150 ml verë të bardhë; si dhe nje grup 150 ml verë të kuqe.

Ne rastin e konsumimit  te verës së kuqe jane treguar   nivele më të mira  lidhje me fluksin sanguin ( te  gjakut) te yndyrave dhe te kolesterolit, qofte ky i mire apo i keq . Gjithashtu konsumatorëve të  veres se "bardhë" si ne rastin e konsumatoreve te veres së "kuqe"  ishte njohur një përmirësim në cilësinë e gjumit dhe në kontrollin e sheqerit në gjak.

Vera nje ndihmues i natyrshem kunder diabetit dhe semundjeve kardiovaskulare

Vera eshte  një ndihmues  i  natyrshem për  kontrollimin e sheqerit në gjak si dhe ajo vlen ne parandalimin e   sëmundjeve kardiovaskulare. Në  mbështetje te kesaj teze ishte grupi si dhe  një studim i kryer nga hulumtuesit në Universitetin Ben-Gurion të Negev,në  Izrael, sipas të cileve konsumimi i pijes popullore nga një gotë çdo natë mund të shoqërohet me gjendje  të mirë fizike.

Bazuar në të dhënat e mbledhura gjatë studimit, ne rreth 224 pjesëmarrës të moshës  45 dhe 75 vjet  nder te cilet  ishin ata  qe abstenuan pra ju shmangen perdorimit te veres si dhe grupi tjeter qe  konsumuan  pijen e verës ne menyre te moderuar se bashku me një dietë të shëndetshme. U vu re se tek ata persona qe ishin pra perdorues te kesaj pije nje permiresim dhe perfitim në lidhje me kontrollin e sheqerit si dhe parandalimin e sëmundjeve te sistemit kardiovaskular.
 Me kusht që,  personat në fjalë te metaboliznin ngadalë përmbajtjen e alkoolit në pije.

Gjatë kohëzgjatjes dy vjeçare të studimit  pjesëmarrësve, të ndarë në tre grupe,ju kerkua  përkatësisht, qe nje grup  të pinte150 ml ujë të gazuar; nje grup tjeter 150 ml verë të bardhë; si dhe nje grup 150 ml verë të kuqe.

Ne rastin e konsumimit  te verës së kuqe jane treguar   nivele më të mira  lidhje me fluksin sanguin ( te  gjakut) te yndyrave dhe te kolesterolit, qofte ky i mire apo i keq . Gjithashtu konsumatorëve të  veres se "bardhë" si ne rastin e konsumatoreve te veres së "kuqe"  ishte njohur një përmirësim në cilësinë e gjumit dhe në kontrollin e sheqerit në gjak.