Halaman

    Social Items

Portokalli                                                        

I pasur me potasio ,fosfor,kalcium,sodio,vitamine A, PP si dhe me fibra ushqimore ;gjithashtu ai ka nje permbajtje te larte te vitamines C: 100 g nga lengu i tije plotesojne nevojat e dites ! Eshte i keshillueshem ne rastet e anemise ,mungeses se vitaminave ,ne rastet Kur ndiheni te lodhur e te debolt ,ndihmon ne parandalimin dhe kurimin e rrugeve te frymemarrjes ,shqetesimet e lekures si dhe te kapilareve te gjakut .Ne kete rast kujdes me mos teprimin duhet te bejne grate me qumesht gjiri  pasi mund te trasmetojne ne qumesht ndonje substance alergjike (alergogene )

Portokalli

Portokalli                                                        

I pasur me potasio ,fosfor,kalcium,sodio,vitamine A, PP si dhe me fibra ushqimore ;gjithashtu ai ka nje permbajtje te larte te vitamines C: 100 g nga lengu i tije plotesojne nevojat e dites ! Eshte i keshillueshem ne rastet e anemise ,mungeses se vitaminave ,ne rastet Kur ndiheni te lodhur e te debolt ,ndihmon ne parandalimin dhe kurimin e rrugeve te frymemarrjes ,shqetesimet e lekures si dhe te kapilareve te gjakut .Ne kete rast kujdes me mos teprimin duhet te bejne grate me qumesht gjiri  pasi mund te trasmetojne ne qumesht ndonje substance alergjike (alergogene )