Kajsia

Kajsia (Rosacee Prunoide. )

                                    
Permban potassio dhe karotene ne doza shume te larta si ne asnje frut tjeter; fosfor,kalcium,vitamina A,B,C,PP, glucide dhe fibra ushqimore . Zhvillon nje veprim mbrojtes dhe riparues te lekures si dhe permireson shikimin .permban sorbitol dhe ka nje efekt te lehte laksativ; 100 g Kajsia ofron rreth 28 kalori .Ato jane pra te perkryera ne dietat hipokalorike.
loading...