Halaman

    Social Items

Me rastin e Kongresit Kombëtar të Universitetit Akademik te Stomatologjisë, të mbajtur në Romë, dhe sipas  rezultateve te treguara nga  një studim i  një grupi  studiuesish italianë tregohet se shume produkte ushqimore vijne ne ndihme dhe  luftojne karien e dhembeve. Sipas të dhënave te nxjerra u tha se , çokollata, boronica, kosi, kafeja, vera, djathi, çikorja, kërpudha dhe perimet e papërpunuara janë të mira për dhëmbët tuaj.

 Disa nga këto ushqime deri pak kohe  më parë ishin menduar se ishin, ,në gjendje  të favorizonin kariet.. 

Mire po në veçanti, kakao do te largonte prishjen e dhëmbëve, sepse ajo përmban substanca antibakteriale; boronica do të ulte rrezikun e prishjes së dhëmbëve me 45 për qind. Ushqime të tjera, të tilla si kërpudha dhe çikorja, do te përfaqësonin ,  një lloj furce  dhëmbësh natyrore.Kariet e dhembeve luftohen me cokollate !

Me rastin e Kongresit Kombëtar të Universitetit Akademik te Stomatologjisë, të mbajtur në Romë, dhe sipas  rezultateve te treguara nga  një studim i  një grupi  studiuesish italianë tregohet se shume produkte ushqimore vijne ne ndihme dhe  luftojne karien e dhembeve. Sipas të dhënave te nxjerra u tha se , çokollata, boronica, kosi, kafeja, vera, djathi, çikorja, kërpudha dhe perimet e papërpunuara janë të mira për dhëmbët tuaj.

 Disa nga këto ushqime deri pak kohe  më parë ishin menduar se ishin, ,në gjendje  të favorizonin kariet.. 

Mire po në veçanti, kakao do te largonte prishjen e dhëmbëve, sepse ajo përmban substanca antibakteriale; boronica do të ulte rrezikun e prishjes së dhëmbëve me 45 për qind. Ushqime të tjera, të tilla si kërpudha dhe çikorja, do te përfaqësonin ,  një lloj furce  dhëmbësh natyrore.