Halaman

    Social Items

Cilat janë kurat me te efekteshme  popullore për humbjen e  peshes?

Edhe pse të qenit mbipeshë gjenetikisht është kryesisht e shpërndarë dhe e perhapur në masë të madhe, zakonet dhe veset e pahijshme ne drejtim te ushqyerjes   janë arsyeja më e zakonshme per këtë çrregullim, 


Një  stil jo i rregullt jetese ,perkeqeson situaten 

Kurat popullore  për humbjen e  peshes

Në thelb, mbipesha është rezultat i sasise së lartë të marrjes se kalorive dhe raportit te konsumimit te  shoqëruar me nivele të ulëta të përdorimit të energjisë. Pra,recetat tona për humbjen e peshes do të fokusohen kryesisht në këto dy aspekte.

Mjekimet popullore ne kushtet e shtëpise si  dhe dietat për humbjen e  peshes  me bime dhe kura popullore, mund të luajnë një rol të rëndësishëm në menaxhimin e peshës  për të shmangur kete fenomen   .

Nje nga problemet e medha qe ndeshet e ndikon ne perkeqesim e situates, sigurisht   është stili jo i rregullt  i jetes qe ne vete kryejme . Presionet dhe problemet  e punës si dhe orët  e gjata  lënë shumë pak kohë të lirë për ata që janë gjithmonë "në arrati". Keshtu qe duke qene gjithmone jashte shtepise si gje e pare dhe si alternative   tentohet te hahet nje panine ,sanduic o dicka tjeter ,sic verehet duket si dicka e zakonshme diteve te sotme  .

Kjo në thelb do të thotë se, ndoshta, ne nuk  jemi duke konsumuar diçka që nuk është e shëndetshme (si shumica e ushqimeve të shpejta te cilat konsiderohen si ushqime plere  ).

Ngrenia  kur ju jeni ne levizje ose duke punuar  nga njëra anë ne  tjetrën, do të thotë se ju nuk jeni duke  i lejuar trupit  tuaj dhe mendjes suaj  përqëndrimin  në procesin e të ngrënit. Duke u sjelle ne kete menyre  trupi nuk mund të aplikoje  procesin e tretjes.

Recetat 

1 - Ilaçi dhe keshilla  e parë  për humbjen e  peshes eshte , pra,  që ne duhet  ti lejojme  kohën  e mjaftueshme ngrenies 

 Po ju ofrojme nje recete simbolike qe mund te jete si dhe mund te rrezultoje shume pozitive ne jeten tuaj 
 Receta është shume e thjeshtë dhe vijon si me poshte :

 2 - Shtoni nje gote ujë të nxehtë   në lëngun  e nje  gjysmë limoni te shtrydhur dhe pastaj një lugë çaji mjaltë. Ky ilaç në kustet e  shtëpise  për humbjen e  peshes , duhet që  të  konsumohet në mëngjes esell . Jo vetëm që ju ndihmon në djegjen e  dhjamit dhe yndyres trupore  me kalimin e kohës, por edhe ndihmon për të pastruar sistemin e organizmin .

Nje tjeter alternative  

3 - Mushti i  uthulles  se molles   është ndoshta homologu perëndimor i të njëjtit ilaç. Uthulla e  molles  perdoret ne po te njejten sasi  me  ujë të nxehtë, me ose pa një lugë çaji shurup panje i cili perdoret per shije sipas deshires ,  bën pothuajse të njëjtën efekt.

4 - Çaji jeshil ka veti të shkëlqyera dhe mund të ndihmojnë në humbjen e peshës duke rritur metabolizmin e trupit.

5 - Një nga kurat  tradicionale për humbjen e  peshes  është dhe lëngu qe perftohet nga xhenxhefili i cili hollohet edhe ky me uje te ngrohte .Natyrisht kjo lloj perzierje  është e vlefshme edhe për njerëzit që kanë diabet. Konsumohet gjithmone ne mengjes esell nje gote uji 

Keshillat 

Tani  më poshtë  ofrohen disa keshilla baze  themelore për tju kujtuar kur ju jeni duke u përpjekur qe të humbni  peshë:

Hani ngadalë.
Hani vetëm ushqim te  gatuar në shtëpi.
Shmangni ushqimet e skuqura me cdo kusht .
Mbani nen kontroll konsumin e sheqerit.
Pini shumë ujë.
Shmangni ngrenien e cdo lloj ushqimi mes vakteve .
Shmangni atë që  zakonisht konsiderohet  si "ushqim plere  '.
Perdorni kurat popullore 

Fenomeni i mbipeshes nëse nuk trajtohet në kohë  mund të, të çojë në perdorimin e  ilaçeve të komplikuara  për humbje peshe ose nderhyrjen kirurgjikale të yndyrës së tepërt. Nje mundesi tjeter konsiderohet dhe perdorimi i yogas e cila permireson raportin e te qenit mire me vetveten ,si dhe largimin e stresit 

Kura e mjekime popullore per tu dobesuar

Cilat janë kurat me te efekteshme  popullore për humbjen e  peshes?

Edhe pse të qenit mbipeshë gjenetikisht është kryesisht e shpërndarë dhe e perhapur në masë të madhe, zakonet dhe veset e pahijshme ne drejtim te ushqyerjes   janë arsyeja më e zakonshme per këtë çrregullim, 


Një  stil jo i rregullt jetese ,perkeqeson situaten 

Kurat popullore  për humbjen e  peshes

Në thelb, mbipesha është rezultat i sasise së lartë të marrjes se kalorive dhe raportit te konsumimit te  shoqëruar me nivele të ulëta të përdorimit të energjisë. Pra,recetat tona për humbjen e peshes do të fokusohen kryesisht në këto dy aspekte.

Mjekimet popullore ne kushtet e shtëpise si  dhe dietat për humbjen e  peshes  me bime dhe kura popullore, mund të luajnë një rol të rëndësishëm në menaxhimin e peshës  për të shmangur kete fenomen   .

Nje nga problemet e medha qe ndeshet e ndikon ne perkeqesim e situates, sigurisht   është stili jo i rregullt  i jetes qe ne vete kryejme . Presionet dhe problemet  e punës si dhe orët  e gjata  lënë shumë pak kohë të lirë për ata që janë gjithmonë "në arrati". Keshtu qe duke qene gjithmone jashte shtepise si gje e pare dhe si alternative   tentohet te hahet nje panine ,sanduic o dicka tjeter ,sic verehet duket si dicka e zakonshme diteve te sotme  .

Kjo në thelb do të thotë se, ndoshta, ne nuk  jemi duke konsumuar diçka që nuk është e shëndetshme (si shumica e ushqimeve të shpejta te cilat konsiderohen si ushqime plere  ).

Ngrenia  kur ju jeni ne levizje ose duke punuar  nga njëra anë ne  tjetrën, do të thotë se ju nuk jeni duke  i lejuar trupit  tuaj dhe mendjes suaj  përqëndrimin  në procesin e të ngrënit. Duke u sjelle ne kete menyre  trupi nuk mund të aplikoje  procesin e tretjes.

Recetat 

1 - Ilaçi dhe keshilla  e parë  për humbjen e  peshes eshte , pra,  që ne duhet  ti lejojme  kohën  e mjaftueshme ngrenies 

 Po ju ofrojme nje recete simbolike qe mund te jete si dhe mund te rrezultoje shume pozitive ne jeten tuaj 
 Receta është shume e thjeshtë dhe vijon si me poshte :

 2 - Shtoni nje gote ujë të nxehtë   në lëngun  e nje  gjysmë limoni te shtrydhur dhe pastaj një lugë çaji mjaltë. Ky ilaç në kustet e  shtëpise  për humbjen e  peshes , duhet që  të  konsumohet në mëngjes esell . Jo vetëm që ju ndihmon në djegjen e  dhjamit dhe yndyres trupore  me kalimin e kohës, por edhe ndihmon për të pastruar sistemin e organizmin .

Nje tjeter alternative  

3 - Mushti i  uthulles  se molles   është ndoshta homologu perëndimor i të njëjtit ilaç. Uthulla e  molles  perdoret ne po te njejten sasi  me  ujë të nxehtë, me ose pa një lugë çaji shurup panje i cili perdoret per shije sipas deshires ,  bën pothuajse të njëjtën efekt.

4 - Çaji jeshil ka veti të shkëlqyera dhe mund të ndihmojnë në humbjen e peshës duke rritur metabolizmin e trupit.

5 - Një nga kurat  tradicionale për humbjen e  peshes  është dhe lëngu qe perftohet nga xhenxhefili i cili hollohet edhe ky me uje te ngrohte .Natyrisht kjo lloj perzierje  është e vlefshme edhe për njerëzit që kanë diabet. Konsumohet gjithmone ne mengjes esell nje gote uji 

Keshillat 

Tani  më poshtë  ofrohen disa keshilla baze  themelore për tju kujtuar kur ju jeni duke u përpjekur qe të humbni  peshë:

Hani ngadalë.
Hani vetëm ushqim te  gatuar në shtëpi.
Shmangni ushqimet e skuqura me cdo kusht .
Mbani nen kontroll konsumin e sheqerit.
Pini shumë ujë.
Shmangni ngrenien e cdo lloj ushqimi mes vakteve .
Shmangni atë që  zakonisht konsiderohet  si "ushqim plere  '.
Perdorni kurat popullore 

Fenomeni i mbipeshes nëse nuk trajtohet në kohë  mund të, të çojë në perdorimin e  ilaçeve të komplikuara  për humbje peshe ose nderhyrjen kirurgjikale të yndyrës së tepërt. Nje mundesi tjeter konsiderohet dhe perdorimi i yogas e cila permireson raportin e te qenit mire me vetveten ,si dhe largimin e stresit