Lengu i ziere i qepes dhe vetite sheruese

Perdorimi i lengut te ziere te qepes ofron veti fitoterapike qe e kthejne nje ndihmues te vlefshem per organizmin tone 
Qepa, pro dhe kundra 

Disa nga karekteristikat jo të këndshme te qepës ,  si era e keqe e vazhdueshme, iritimi  i syve etj. Vijne si rrjelloje  e  pranisë së oksidit të squfurit që  degradohet dhe clirohet ne disa enzima  te paqëndrueshme dhe  që  perceptohet  edhe nga shqisat vizuale dhe nuhatjes, për të mos përmendur efektin në frymëmarrjen ose eren e keqe qe ajo le ne goje .

Për të gjitha këto aspekte jo te gjithe kanë dëshirë që ta përfshijnë ate  në dietën ushqimore ditore .


Parardhësit tanë, megjithatë,  dinin dhe njihnin  shumë mirë vetite  terapeutike te saje .Dhe keshtu ata jo vetem qe e perdornin ate  në gatim, por gjithashtu  edhe si një ilaç për shumë Sëmundje  ,dhe kryesisht eshte perdorur  në formë  zierje.

Qepa   në fakt eshte e pasur me vitaminen A, B, C, E dhe është një burim i shkëlqyer i kalciumit, fosforit , kaliumit, magnezit  dhe hekurit.

Për përmbajtjen e saje  të pasur ajo është e dobishme në shume çrregullime të tilla si  ai i mëlçisë, diabetit, kolesterolit, inflamacionet e traktit urinar, reumatizma dhe artriti, kapsllëku, anemia, pickimin e insekteve. Me pak fjalë: një ilaç i vërtetë.

Kunder indikimet

Kujdes me përdorimin e qepëve duhet treguar  për ata persona që vuajnë nga sëmundjet e traktit gastrointestinal. Në fakt, në rastin e ulcerave,  ose kolitit nuk është e rekomanduar.


loading...