Halaman

    Social Items

Dhimbjet e veshkave:ose ndryshe (Coliche renali) mjekimet popullore  për t'u  adoptuar 

Ndër kurat popullore  për dhimbjet e  veshkave na  duhet tju  kujtojmë se është e domosdoshme që të pini shumë lëngje, në mënyrë që  hollohen substancat e pranishme në urinë dhe për të parandaluar formimin e aglomerateve (gureve reres ). Janë të preferueshme  ujërat minerale, për të reduktuar futjen e kalciumit dhe natriumit në trup.


Mund të ndihmojë në kete rast dhe  konsumi i  kosit .
Në çdo rast, eshte e mire te rishikohet e  gjithë dieta ushqimore duke u konsultuar me mjekun tuaj dhe gjithashtu një terapi e  përshtatshme ilacesh  ne  fillimin  e simptomave te para.

Është gjithashtu shumë e rëndësishme që të mos lehet  pas dore dhe  nje  tjetër aspekt , si pushimi dhe clodhja  duke kufizuar stresin si  dhe tensionet e përditshme. 

Për lehtësimin dhe kontraktimet e dhimbjeve  muskulare ,  mund të  jete  e nevojshme zhytja  në një vaskë me ujë shumë të nxehtë. Ne kete menyre duke ushtruar një efekt të vasodilatacioni , ( zgjerim te eneve dhe kapilareve ) dhimbja  reduktohet .


Keshilla per dhimbjet e veshkave (Coliche renali)

Dhimbjet e veshkave:ose ndryshe (Coliche renali) mjekimet popullore  për t'u  adoptuar 

Ndër kurat popullore  për dhimbjet e  veshkave na  duhet tju  kujtojmë se është e domosdoshme që të pini shumë lëngje, në mënyrë që  hollohen substancat e pranishme në urinë dhe për të parandaluar formimin e aglomerateve (gureve reres ). Janë të preferueshme  ujërat minerale, për të reduktuar futjen e kalciumit dhe natriumit në trup.


Mund të ndihmojë në kete rast dhe  konsumi i  kosit .
Në çdo rast, eshte e mire te rishikohet e  gjithë dieta ushqimore duke u konsultuar me mjekun tuaj dhe gjithashtu një terapi e  përshtatshme ilacesh  ne  fillimin  e simptomave te para.

Është gjithashtu shumë e rëndësishme që të mos lehet  pas dore dhe  nje  tjetër aspekt , si pushimi dhe clodhja  duke kufizuar stresin si  dhe tensionet e përditshme. 

Për lehtësimin dhe kontraktimet e dhimbjeve  muskulare ,  mund të  jete  e nevojshme zhytja  në një vaskë me ujë shumë të nxehtë. Ne kete menyre duke ushtruar një efekt të vasodilatacioni , ( zgjerim te eneve dhe kapilareve ) dhimbja  reduktohet .