Halaman

  Social Items

Aloe vera bima e mrekullise Shpesh theritet bima e mrekullise , ose ndryshe sheruesja natyrore .Aloe vera eshte nje bime e surprizave te panumerta .Ajo duron te ftohtet e te nxehtin ,dhe shpesh shume persona e pershkruajne dhe e ngaterrojne me kaktusin ,por ne realitet ajo i perket familjes ne te cilen ben dhe  pjese    asaj te liliacee :   familja ne te cilen ben pjese dhe qepa .Kerkimet shkencore

Sipas kerkimeve shkencore te diteve te sotme thuhet se mjekimet kimike (ilacet) kur perdoren per nje kohe teper te gjate ne shume raste mund te behen te demshme si dhe mund  te japin efekte anesore .Dhe si rrjelloje shume konsumatore si dhe vete shkencetaret po kthehen duke marre ne konsiderate terapite me natyrale dhe tradicionale ,qe sic dihet jane injoruar per nje kohe shume te gjate .Aloe vera per kete motiv dhe nje here tjeter po terheq vemendjen e botes ,sepse nga kjo bime mund te vine shume te mira per shendetin dhe mireqenien .

Nese pritet nje molle ne dysh dhe lehet per pak kohe ne temperaturen e ajrit ,fruti ne menyre te shpejte ndryshon ngjyre .Dhe keshtu me aloen ndodh e njejta gje .xheli shume i pasur me substanca natyrore qe mbahet ne brendesi te gjethes se aloe veras ,eshte i mire mbrojtur nga lekura e jashtme qe eshte mishtore ( domethene e mbushur ) dhe qe ndalon humbjen e lageshtires ,si dhe e mbron nga atmosfera .


Karakteristikat  

Aloe vera tonifikon dhe shton funksionet mbrojtese te organizmit .Eshte i njohur efikasiteti  ne trajtimin e ulcerave , dizanterise si dhe inflamacioneve  te zorres se tretjes ,gjithashtu ajo eshte shume e perdoreshme per te luftuar  kapsllekun dhe hemorroidin .

Nje perdorim korrekt i lengut te aloe veras sjell nje shumfishim te mirash ,te cilat po i rendisim si me poshte  :


 • SHERBEN SI FILTRUES DHE PASTRUES I ORGANIZMIT
 • SHKATERRON TOKSINAT E PRODHUARA  NGA NDOTJA ATMOSFERIKE  (E AMBJENTIT ) ,SI DHE  ASAJ USHQIMORE,
 • RISTRUKTURON ,RIGJENERON DHE I JEP JETE PALCES SE KOCKES
 • ESHTE ANTIOKSIDUESE ,REABILITUESE ,DHE ENERGJIKE
 • RIAKTIVON NE MENYRE SPECIFIKE SISTEMIN IMUNITAR TE SIDAS (AIDS )
 • STIMULON PRODHIMIN E ENDOFRINAVE SI DHE USHTRON NJE VEPRIM KUNDRA DHIMBJES ,ESHTE SHUME E NEVOJSHME PER SPORTISTET.
 • TONIFIKON E FORCON KAPILARET E GJAKUT

Eshte e e efekteshme ne menyre te vecante ne rastet e artritit ,azmes,kancerit ne kolonen vertebrale ,kancerit te prostates ,atij te gjirit te mushkerive ,kancerit ne vezore,dhe kancerit ne tru.Kjo efekshmeri vlen dhe ne rastet e problemeve qarkulluese,diabetit ,alergjise,epilepsise,problemeve te lekures,lythave,celulitit,djegjeve,semundjeve te gjirit,atyre te depresionit nervor,parkinsonit ,si dhe semundjeve te syve.

Sigurisht Aloe vera kontribon per mire ne te gjitha keto patologji por nuk eshte nje zgjdhese perfundimtare  e te gjithe semundjeve.

Cfare permban alo vera ne vetvete?

Ne gjethet e aloe veras gjendet nje xhel transparent i trashe,i cili eshte nje burim natyror dhe shume i rendesishem i shume elementeve ushqyes .Ne te ndodhen 75 substanca te rendesishme qe i pergjigjen e i korrispondojne trupit tone ,per mbajtjen ne menyre te shendeteshme si dhe per ekuilibrin natyror.

Ne te cilen tjeter substance ushqimore mund te gjeni nje mal me substanca si tek aloe vera qe jane te rendesishme per shendetin?.


Ne permbajtjen e aloe veras jane:

Vitaminat: A,B1,B2,B3,B6,B12,C,E,Acid folik,Niacina Kolina.

Minerale:kalcium,fosfor,magnez,sodio,baker,hekur,managanez,  zink,potasi,krom,silic,bor,germanio organik.

Mono e polisakaride:celuloze,glukoze,mnosio,galatoze,arabinoze,aldontenoze,ramnoze,acid urik,ksiloze,acid glukuronik,pentoze,esoze,sakaroze,tatoze,maltoze,glikoxhen,amido,akemanano.

Aminoacide kryesore: Isoleucina,lisina,treonina,valina,metionina,leucina,feilalanina,triptofani.

enzimat:fosfatasi,amilasi,bradikinasi,katalasi,osidasi,celulasi,kreatinfosfokinasi,lipasi,alienasi,transaminasi,got,transaminasi gpt,nukleotidasi,fosfatasi alkalina,enzimi proteolitici,per osidasi,acidi yndyror insaturi,( nder keto acidi kaprilik).

Ligninasaponina,atrakinoni,:isobarbaloina,atracene,emodina,emodina e aloes,acidi cinamikbarbaloina,antraonolo,acidi aleatik,vaj esence,rezistanol,acid krisofanik,,

                                                                                                                                                                        

Aloe vera: bima e shendetit

Aloe vera bima e mrekullise Shpesh theritet bima e mrekullise , ose ndryshe sheruesja natyrore .Aloe vera eshte nje bime e surprizave te panumerta .Ajo duron te ftohtet e te nxehtin ,dhe shpesh shume persona e pershkruajne dhe e ngaterrojne me kaktusin ,por ne realitet ajo i perket familjes ne te cilen ben dhe  pjese    asaj te liliacee :   familja ne te cilen ben pjese dhe qepa .Kerkimet shkencore

Sipas kerkimeve shkencore te diteve te sotme thuhet se mjekimet kimike (ilacet) kur perdoren per nje kohe teper te gjate ne shume raste mund te behen te demshme si dhe mund  te japin efekte anesore .Dhe si rrjelloje shume konsumatore si dhe vete shkencetaret po kthehen duke marre ne konsiderate terapite me natyrale dhe tradicionale ,qe sic dihet jane injoruar per nje kohe shume te gjate .Aloe vera per kete motiv dhe nje here tjeter po terheq vemendjen e botes ,sepse nga kjo bime mund te vine shume te mira per shendetin dhe mireqenien .

Nese pritet nje molle ne dysh dhe lehet per pak kohe ne temperaturen e ajrit ,fruti ne menyre te shpejte ndryshon ngjyre .Dhe keshtu me aloen ndodh e njejta gje .xheli shume i pasur me substanca natyrore qe mbahet ne brendesi te gjethes se aloe veras ,eshte i mire mbrojtur nga lekura e jashtme qe eshte mishtore ( domethene e mbushur ) dhe qe ndalon humbjen e lageshtires ,si dhe e mbron nga atmosfera .


Karakteristikat  

Aloe vera tonifikon dhe shton funksionet mbrojtese te organizmit .Eshte i njohur efikasiteti  ne trajtimin e ulcerave , dizanterise si dhe inflamacioneve  te zorres se tretjes ,gjithashtu ajo eshte shume e perdoreshme per te luftuar  kapsllekun dhe hemorroidin .

Nje perdorim korrekt i lengut te aloe veras sjell nje shumfishim te mirash ,te cilat po i rendisim si me poshte  :


 • SHERBEN SI FILTRUES DHE PASTRUES I ORGANIZMIT
 • SHKATERRON TOKSINAT E PRODHUARA  NGA NDOTJA ATMOSFERIKE  (E AMBJENTIT ) ,SI DHE  ASAJ USHQIMORE,
 • RISTRUKTURON ,RIGJENERON DHE I JEP JETE PALCES SE KOCKES
 • ESHTE ANTIOKSIDUESE ,REABILITUESE ,DHE ENERGJIKE
 • RIAKTIVON NE MENYRE SPECIFIKE SISTEMIN IMUNITAR TE SIDAS (AIDS )
 • STIMULON PRODHIMIN E ENDOFRINAVE SI DHE USHTRON NJE VEPRIM KUNDRA DHIMBJES ,ESHTE SHUME E NEVOJSHME PER SPORTISTET.
 • TONIFIKON E FORCON KAPILARET E GJAKUT

Eshte e e efekteshme ne menyre te vecante ne rastet e artritit ,azmes,kancerit ne kolonen vertebrale ,kancerit te prostates ,atij te gjirit te mushkerive ,kancerit ne vezore,dhe kancerit ne tru.Kjo efekshmeri vlen dhe ne rastet e problemeve qarkulluese,diabetit ,alergjise,epilepsise,problemeve te lekures,lythave,celulitit,djegjeve,semundjeve te gjirit,atyre te depresionit nervor,parkinsonit ,si dhe semundjeve te syve.

Sigurisht Aloe vera kontribon per mire ne te gjitha keto patologji por nuk eshte nje zgjdhese perfundimtare  e te gjithe semundjeve.

Cfare permban alo vera ne vetvete?

Ne gjethet e aloe veras gjendet nje xhel transparent i trashe,i cili eshte nje burim natyror dhe shume i rendesishem i shume elementeve ushqyes .Ne te ndodhen 75 substanca te rendesishme qe i pergjigjen e i korrispondojne trupit tone ,per mbajtjen ne menyre te shendeteshme si dhe per ekuilibrin natyror.

Ne te cilen tjeter substance ushqimore mund te gjeni nje mal me substanca si tek aloe vera qe jane te rendesishme per shendetin?.


Ne permbajtjen e aloe veras jane:

Vitaminat: A,B1,B2,B3,B6,B12,C,E,Acid folik,Niacina Kolina.

Minerale:kalcium,fosfor,magnez,sodio,baker,hekur,managanez,  zink,potasi,krom,silic,bor,germanio organik.

Mono e polisakaride:celuloze,glukoze,mnosio,galatoze,arabinoze,aldontenoze,ramnoze,acid urik,ksiloze,acid glukuronik,pentoze,esoze,sakaroze,tatoze,maltoze,glikoxhen,amido,akemanano.

Aminoacide kryesore: Isoleucina,lisina,treonina,valina,metionina,leucina,feilalanina,triptofani.

enzimat:fosfatasi,amilasi,bradikinasi,katalasi,osidasi,celulasi,kreatinfosfokinasi,lipasi,alienasi,transaminasi,got,transaminasi gpt,nukleotidasi,fosfatasi alkalina,enzimi proteolitici,per osidasi,acidi yndyror insaturi,( nder keto acidi kaprilik).

Ligninasaponina,atrakinoni,:isobarbaloina,atracene,emodina,emodina e aloes,acidi cinamikbarbaloina,antraonolo,acidi aleatik,vaj esence,rezistanol,acid krisofanik,,