Halaman

    Social Items

Disa kura popullore me limon per semundjen e ekzemes 

Per perdorim te brendeshem 

  • Dy here ne dite te pihet nje gote e pergatitur nga lengu i limonit dhe lengu i rrushit. Te dyja ne sasi te barabarta .

  • Ne mengjes heret  ,dhe esell te pihet nje limonate e vaket e pergatitur me leng limoni .Merret nje limon lahet dhe fshihet ,me pas pritet ne copa te vogla te ciles i hidhet siper uje te nxehte te zier . Lihet  per disa minuta dhe embelsohet sipas deshires me mjalte .

Per perdorim te jashtem 

  • Hidhni ndonje pike leng limoni mbi zonat e prekura nga ekzema ,duke e shperndare  ate me delikatese .

  • Ne 2 litra uje te vaket shtohen 8 pika nga vaji esencial i limonit ,si dhe nje nje luge kafeje mjalte .Lagni nje rrobe prej materialit te linit (lino)  me kete perzierje dhe mbeshteteni ate per rreth 20 minuta ,ne zonen e prekur nga ekzema .Kjo menyre perseritet 3 here ne dite ,deri ne permiresimin e simptomave 

Limoni si kure per ekzemen

Disa kura popullore me limon per semundjen e ekzemes 

Per perdorim te brendeshem 

  • Dy here ne dite te pihet nje gote e pergatitur nga lengu i limonit dhe lengu i rrushit. Te dyja ne sasi te barabarta .

  • Ne mengjes heret  ,dhe esell te pihet nje limonate e vaket e pergatitur me leng limoni .Merret nje limon lahet dhe fshihet ,me pas pritet ne copa te vogla te ciles i hidhet siper uje te nxehte te zier . Lihet  per disa minuta dhe embelsohet sipas deshires me mjalte .

Per perdorim te jashtem 

  • Hidhni ndonje pike leng limoni mbi zonat e prekura nga ekzema ,duke e shperndare  ate me delikatese .

  • Ne 2 litra uje te vaket shtohen 8 pika nga vaji esencial i limonit ,si dhe nje nje luge kafeje mjalte .Lagni nje rrobe prej materialit te linit (lino)  me kete perzierje dhe mbeshteteni ate per rreth 20 minuta ,ne zonen e prekur nga ekzema .Kjo menyre perseritet 3 here ne dite ,deri ne permiresimin e simptomave