Halaman

    Social Items

Nese vuani nga artriti limoni mund tju vije ne ndihme me ane te kurave e mjekimeve popullore 

Per perdorim te brendeshem

  • Kura ose mjekimi popullor parashikon shtimin dhe pakesimin e limonave qe duhet te perdoren per trajtimin e semundjes se artritit . Fillimisht fillohet me pirjen e lengut te 1/2 ( gjysem) deri ne 1 limon ne mengjes heret dhe esell ,ne menyre progresive shtohet doza e pirjes se lengut te limonave gjate gjithe dites nga 5 deri ne 8 limona .per tu pakesuar me pas  po ne menyre graduale ,deri ne arritjen e e nje limoni te vetem ne dite ,e gjithe kjo kure ka nje kohe zgjatje 3- 4 jave .Perpara se te merret inisiativa te perdoret kjo kure eshte e keshillueshme konsultimi me mjekun e familjes 


  • Nje tjeter kure e mjekim popullor  per trajtimin e artritit  eshte ajo e pirjes se nje mase sa nje gote uji ,nga perzierja e lengut te shtryllur te limonave dhe 200 gram luleshtrylleve  te fruluara (grira ,shtryllura ).

Pihet nje gote dhe nje here ne dite dhe kryesisht 1- 2 ore pas ngrenies se vakteve pra ,ose mengjesi ,dreka apo darka .
Perdorimi dhe harku kohor 3-4 jave

Kure me limon per artritin

Nese vuani nga artriti limoni mund tju vije ne ndihme me ane te kurave e mjekimeve popullore 

Per perdorim te brendeshem

  • Kura ose mjekimi popullor parashikon shtimin dhe pakesimin e limonave qe duhet te perdoren per trajtimin e semundjes se artritit . Fillimisht fillohet me pirjen e lengut te 1/2 ( gjysem) deri ne 1 limon ne mengjes heret dhe esell ,ne menyre progresive shtohet doza e pirjes se lengut te limonave gjate gjithe dites nga 5 deri ne 8 limona .per tu pakesuar me pas  po ne menyre graduale ,deri ne arritjen e e nje limoni te vetem ne dite ,e gjithe kjo kure ka nje kohe zgjatje 3- 4 jave .Perpara se te merret inisiativa te perdoret kjo kure eshte e keshillueshme konsultimi me mjekun e familjes 


  • Nje tjeter kure e mjekim popullor  per trajtimin e artritit  eshte ajo e pirjes se nje mase sa nje gote uji ,nga perzierja e lengut te shtryllur te limonave dhe 200 gram luleshtrylleve  te fruluara (grira ,shtryllura ).

Pihet nje gote dhe nje here ne dite dhe kryesisht 1- 2 ore pas ngrenies se vakteve pra ,ose mengjesi ,dreka apo darka .
Perdorimi dhe harku kohor 3-4 jave