Halaman

    Social Items

Konsumi i moderuar i verës së bardhë, nën mbikëqyrjen mjekësore, mund të jetë i dobishem në uljen e inflamacionit tek pacientët nefropatik ( problemeve te veshkave,) të cilët vuajnë nga një inflamacion kronik i veshkave. Ne ndihme te perhapjes se ketij lajmi ishte revista Blood Purification   (pastrimi i gjakut ) , e cila ka publikuar rezultatet e studimit të kryer nga një grup i studiuesve të Universitetit të Milanos, sipas të cilit, në këto sëmundje inflamatore, efekti rritet në qoftë se konsumi i verës është i kombinuar me atë të vajit të ullirit.

Analiza është kryer ne mbi 10 pacientë që vuajnë nga problemet kronike te veshkave  , stafi spitalor i nefrologjise dhe dializës i  spitalit te Versilias ne  Viareggio, ka krahasuar  10 vullnetarë të shëndetshëm. Pacientëve të cilët qe zakonisht  kishin  konsumuar verë të kuqe i eshte  të kërkuar qe  ta zëvendesojne  atë me një verë të bardhë, 
 Subjektet ishin caktuar sipas një dietë te kontrolluar  te  konsumit  të verës  së bardhë (2-3 gota në ditë) së bashku me vaj ulliri të cilësisë se mire ,  për nje periudhe prej dhjetë ditësh .
 "Konsumi i verës së bardhë në pacientët veshkave - shpjegoi Alberto BERTELLI, koordinator i hulumtimit - prodhon një ulje të parametrave inflamatore IL6 dhe CRP me rreth 40% në 15 ditë të trajtimit. Ajo tregon një sinergji pozitive me konsumin e vajit të ullirit në dietë. Një shpjegim i mundshëm për fenomenin është dhënë nga efekti biologjik i disa substancave monophenols (tyrosol dhe hydroxytyrosol) të pranishme në vajin e  ullirit  dhe verës së bardhë. "

Vaji i ullirit dhe vera e bardhe i bejne mire veshkave

Konsumi i moderuar i verës së bardhë, nën mbikëqyrjen mjekësore, mund të jetë i dobishem në uljen e inflamacionit tek pacientët nefropatik ( problemeve te veshkave,) të cilët vuajnë nga një inflamacion kronik i veshkave. Ne ndihme te perhapjes se ketij lajmi ishte revista Blood Purification   (pastrimi i gjakut ) , e cila ka publikuar rezultatet e studimit të kryer nga një grup i studiuesve të Universitetit të Milanos, sipas të cilit, në këto sëmundje inflamatore, efekti rritet në qoftë se konsumi i verës është i kombinuar me atë të vajit të ullirit.

Analiza është kryer ne mbi 10 pacientë që vuajnë nga problemet kronike te veshkave  , stafi spitalor i nefrologjise dhe dializës i  spitalit te Versilias ne  Viareggio, ka krahasuar  10 vullnetarë të shëndetshëm. Pacientëve të cilët qe zakonisht  kishin  konsumuar verë të kuqe i eshte  të kërkuar qe  ta zëvendesojne  atë me një verë të bardhë, 
 Subjektet ishin caktuar sipas një dietë te kontrolluar  te  konsumit  të verës  së bardhë (2-3 gota në ditë) së bashku me vaj ulliri të cilësisë se mire ,  për nje periudhe prej dhjetë ditësh .
 "Konsumi i verës së bardhë në pacientët veshkave - shpjegoi Alberto BERTELLI, koordinator i hulumtimit - prodhon një ulje të parametrave inflamatore IL6 dhe CRP me rreth 40% në 15 ditë të trajtimit. Ajo tregon një sinergji pozitive me konsumin e vajit të ullirit në dietë. Një shpjegim i mundshëm për fenomenin është dhënë nga efekti biologjik i disa substancave monophenols (tyrosol dhe hydroxytyrosol) të pranishme në vajin e  ullirit  dhe verës së bardhë. "