Halaman

    Social Items

Hurmat e arabise  janë një frut i pasur me veti  te dobishme për trupin tonë: 

Ato janë të pasura me hekur, vitamina, minerale dhe përmbajnë sheqerna natyrore  . Ato gjithashtu jane te vlefeshme dhe mund të ndihmojnë ftohjet dhe acarimet e frymëmarrjes, dhe kjo fale vetive  anti-inflamatore qe ato kane. Konsumimi i rregullt i hurmave te arabise  mund të ndihmojë ne nje  kolesterol më të ulët. Hurmat e arabise  janë një burim i mirë i fibrave bimore, duke kontribuar kështu në funksionimin normal të sistemit të tretjes gjithashtu ato konsiderohen si një burim i energjisë së menjëhershme të trupit. Së fundi  ato paraqesin një burim të mirë të kaliumit si dhe rezultojne në të njëjtën kohë me permbajtje  të ulët  natriumi. Kjo i bën ata të dobishme për të përmirësuar funksionimin e zemres dhe qarkullimin e gjakut.

Ajo që ne ende nuk e dimë është se  ky fryt i çmuar do të jetë gjithashtu një aleat i vlefshëm për të shmangur dhe luftuar  kancerin: Ngrenia e hurmave te arabise  ndihmon në mbrojtjen e  trupit  nga kanceri, është ky rezultati  që doli nga studimi i  kryer nga Universiteti Qassim (Arabia Saudite), dhe botuar në revisten  Ndërkombëtare te Mjekësisë Klinike dhe Eksperimentale.

 Nga studimi i kryer u verejt se hurmat e arabise  përmbajnë nivele të larta  antioksidantësh , të cilat ndalojnë radikalet e lira nga qelizat e dëmshme, një proces që mund të çojë në zhvillimin e kancerit.

 Në mënyrë të veçantë - kanë vënë në dukje studiuesit - këto fruta janë të pasura me polyphenols, antioksidantë që ndihmojnë ne zvogëlimin e shkallës së prevalencës dhe vdekshmërisë nga kanceri dhe beta-glucans, substancave që mund të zvogëlojë rritjen e tumoreve në kafshë.

"Vetite  ushqyese  te hurmave   tregojne nje  aktivitet anti-tumorial , por mekanizmi i saktë i veprimit të hurmave te arabise   në parandalimin e kancerit nuk është ende i njohur saktësisht", shpjegoi Dr Arshad H Rahmani, një studiues në Universitetin Qassim. Prandaj duhet  të hulumtohet më tej për të sqaruar funksionimin e këtij mekanizmi.


Hurmat e arabise ne ndihme per luftimin e semundjes se kancerit

Hurmat e arabise  janë një frut i pasur me veti  te dobishme për trupin tonë: 

Ato janë të pasura me hekur, vitamina, minerale dhe përmbajnë sheqerna natyrore  . Ato gjithashtu jane te vlefeshme dhe mund të ndihmojnë ftohjet dhe acarimet e frymëmarrjes, dhe kjo fale vetive  anti-inflamatore qe ato kane. Konsumimi i rregullt i hurmave te arabise  mund të ndihmojë ne nje  kolesterol më të ulët. Hurmat e arabise  janë një burim i mirë i fibrave bimore, duke kontribuar kështu në funksionimin normal të sistemit të tretjes gjithashtu ato konsiderohen si një burim i energjisë së menjëhershme të trupit. Së fundi  ato paraqesin një burim të mirë të kaliumit si dhe rezultojne në të njëjtën kohë me permbajtje  të ulët  natriumi. Kjo i bën ata të dobishme për të përmirësuar funksionimin e zemres dhe qarkullimin e gjakut.

Ajo që ne ende nuk e dimë është se  ky fryt i çmuar do të jetë gjithashtu një aleat i vlefshëm për të shmangur dhe luftuar  kancerin: Ngrenia e hurmave te arabise  ndihmon në mbrojtjen e  trupit  nga kanceri, është ky rezultati  që doli nga studimi i  kryer nga Universiteti Qassim (Arabia Saudite), dhe botuar në revisten  Ndërkombëtare te Mjekësisë Klinike dhe Eksperimentale.

 Nga studimi i kryer u verejt se hurmat e arabise  përmbajnë nivele të larta  antioksidantësh , të cilat ndalojnë radikalet e lira nga qelizat e dëmshme, një proces që mund të çojë në zhvillimin e kancerit.

 Në mënyrë të veçantë - kanë vënë në dukje studiuesit - këto fruta janë të pasura me polyphenols, antioksidantë që ndihmojnë ne zvogëlimin e shkallës së prevalencës dhe vdekshmërisë nga kanceri dhe beta-glucans, substancave që mund të zvogëlojë rritjen e tumoreve në kafshë.

"Vetite  ushqyese  te hurmave   tregojne nje  aktivitet anti-tumorial , por mekanizmi i saktë i veprimit të hurmave te arabise   në parandalimin e kancerit nuk është ende i njohur saktësisht", shpjegoi Dr Arshad H Rahmani, një studiues në Universitetin Qassim. Prandaj duhet  të hulumtohet më tej për të sqaruar funksionimin e këtij mekanizmi.